Teknoloji

Alman mahkemesi Apple’ın kilit açmak için kaydırma patentini geçersiz kıldı

iphone 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alman mahkemesi Apple’ın kilit açmak için kaydırma patentinin kendisine ait olduğu yönündeki iddiaları reddetti ve patenti geçersiz kıldı. Federal patent mahkemesi Bundespatentgericht tarafından verilen bu karar söz konusu patentten fazlasıyla etkilenen Motorola ve Samsung adına büyük bir zafer anlamına geliyor. Apple daha önce söz konusu patentin bu iki şirket tarafından ihlal edildiğini öne sürmüş ve bu iki şirketin ürünleri için satış yasağı talebinde bulunmuştu.

iphone-5-inceleme-00011

Motorola’nın Android Gingerbread işletim sistemli çok sayıda cihazında kilit açmak için kaydırma özelliğine benzer bir özellik kullanıldığını iddia eden Apple, Samsung’un da aralarında Galaxy Nexus’un da bulunduğu Android 4.0 ve üstü işletim sistemine sahip cihazlarda bu patenti ihlal ettiğini öne sürmüştü. Apple’ın Samsung’a yönelik iddiaları reddedilirken, Motorola’ya yönelik suçlamaları kabul edilmiş ve bazı Motorola telefonlara sürekli satış yasağı getirilmişti.

Apple patentini kurtarmak adına mahkemeye 14 maddeden oluşan bir değişiklik paketi sunsa da aradığını bulamadı. Apple’ın patentinin varlığını garanti altına alacak herhangi bir inovasyon sunmadığını belirten mahkeme, piyasadaki çoğu akıllı telefonda Apple’ın patentindeki benzer bir kilit açmak için kaydırma özelliği bulunduğuna dikkat çekti. Mahkemeye göre, söz konusu patent teknolojik bir yenilik getirmezken, teknik bir problemin çözümüne de katkıda bulunmuyor. Apple’ın patentini kurtarmak için resmi bir itirazda bulunma şansıysa halen mevcut.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER