Teknoloji

Alman mahkeme Galaxy Tab 10.1’in satışının yasaklanması kararını tasdik etti

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00021

Alman mahkemesi Apple’ın Samsung’a karşı birkaç ülkede birden sürdürdüğü patent savaşına ağırlığını koydu ve görünen o ki son durum Galaxy Tab kullanıcılarını çok da memnun etmeyecek. Düsseldorf Yüksek Bölge Mahkemesi bugün verdiği Galaxy Tab 10.1’in satışının Almanya’da yasaklanması kararıyla geçtiğimiz ay verilen geçici yasaklama kararını desteklemiş oldu.

Davaya bakan hakim Johanna Brueckner-Hoffmann Samsung’un tabletinin minimalist ve modern formuna atıfta bulundu ve Samsung’un tabletinin iPad 2’ye açık bir şekilde benzediği yargısına vardı. Bu nedenle ülke çapında yasaklama kararı verdi. Brueckner-Hoffmann “Mahkeme Apple’ın minimalistik tasarımının bir tablet bilgisayar geliştirmek için tek teknik çözüm olmadığına, diğer tasarımların da mümkün olduğuna kanaat getirdi.” diye konuştu.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz hafta Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA 2011 fuarında Samsung yeni Android tableti Galaxy Tab 7.7‘yi tanıtmıştı. Bu tableti iki gün boyunca IFA’daki standında sergileyen Samsung geçtiğimiz cumartesi günü Almanya’da sürmekte olan yasal süreci de göz önünde bulundurarak tedbir amacıyla bu tableti sergilemeyi bırakmış, bu tabletlerin yerine burada tanıttığı diğer cihazlar olan Galaxy Note ve Wave 3’ün örneklerini yerleştirmişti. Hafta başında ise Apple Galaxy Tab 7.7 için de Düsseldorf mahkemesinden ayrı bir yasaklama kararı daha aldırtmıştı. Ne var ki, Samsung bu karara daha alt bir mahkemede hâla itiraz etme şansına imkânına sahip.

Mahkeme kısa kesti ve Galaxy Tab 10.1’in satışına Avrupa Birliği genelinde yasaklama kararı verme yetkisine sahipken sadece Almanya ile yetindi. Samsung’un Avrupa Birliği dışındaki bir ülkeden yönetilmesinin yasağın sadece bu ülkede yasaklanmasıyla ilgisi var gibi görünüyor. Güney Koreli şirket bu karara daha yüksek mahkemede itiraz etmeye hazırlanıyor. Yapılan resmi açıklamada da öncekilerle aynı dil kullanılmış: “Bu karar nedeniyle üzüntülüyüz ve bunun Almanya’daki müşteri seçimini olumsuz şekilde etkileyeceğine inanıyoruz.”

İlgili – AFP

İLGİLİ HABERLER