Teknoloji

Alman bilgi güvenlik kuruluşundan tavsiyeler: Chrome en güvenli internet tarayıcısı

Almanya Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) PC kullanıcılara özel çeşitli tavsiyeler yayınladı. Kuruluşun tavsiyelerine göre Chrome en güvenli internet tarayıcısı konumunda. BSI, Chrome’un dahili filtreleme, otomatik güncelleme, içine paketlenmiş ve sürekli güncel Adobe Flash Player eklentisi gibi özellikleri sayesinde en güvenli tarayıcı sıfatını hakettiğini belirtiyor.

Microsoft ile Avrupa Komisyonu arasında 2009’da varılan anlaşma dahilinde aralarında Almanya’nın da bulunduğu Avrupa Birliği ülkelerinde Windows bilgisayar kullananlar istedikleri internet tarayıcısını seçme özgürlüğüne sahip. Diğer yerlerde ise Internet Explorer varsayılan internet tarayıcısı olarak geliyor. Avrupa Birliği’nde seçim ön planda olduğu için BSI’nın tavsiyesi daha fazla anlam kazanıyor.

BSI, Chrome’u önermenin yanı sıra PC kullanıcılarını yakından ilgilendiren farklı konulara yönelik tavsiyelerini de listeledi. Değinilen konuların arasında satın alma, yükleme, kullanım ve elden çıkarma da bulunuyor. Kuruluş çeşitli yazılımları da öneriyor. Kullanıcılar, çocuk kontrolü veya e-posta izleme gibi özelliklere ihtiyaç duymadığı takdirde Microsoft Security Essentials, Avira veya Avast gibi ücretsiz anti virüs çözümlerini, Gmail gibi ücretsiz e-posta servisini kullanabilir. PC kullanımıyla ilgili güvenlik ipuçları arasında bilgisayarda yüklü gelen ve kullanılmayan demo yazılımlarının silinmesi ve bilgisayarın haftada bir gün yedeklenmesi de bulunuyor.

İlgili – BSI

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER