Eğlence

AllCast uygulaması yeniden Chromecast desteği kazandı

Google, akıllı telefondaki YouTube uygulamasında izlenen videoları veya masaüstündeki Chrome internet tarayıcısında açık olan bir selmenin görüntüsünü bağlı olan TV’ye yansıtmayı mümkün kılan Chromecast’i 35 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra, Koushik Dutta adlı yazılımcı bunu fırsat olarak görmüş ve AllCast adı verilen bir uygulama geliştirmişti.

google-chromecast-inceleme00006

AllCast uygulaması kullancıların sahip oldukları, cihazlarında yüklü bulunan fotoğraf, video ve müzikleri Chromecast üzerinden harici ekranlarda izlemeye imkan tanıyordu. Ne var ki, uygulama çıktıktan kısa bir süre sonra Google bu uygulamayı engelledi. Dutta da DLNA destekli cihazlara ve AirPlay’e odaklanmak zorunda kaldı.

Ne var ki, Google’ın Chromecast üzerindeki sıkı kontrolünü kaldırmasının ve açık kaynak kodlu Google Cast SDK’yı yayınlamasının ardından AllCast ve Chromecast’in yolu yeniden kesişti.

Dutta, Google+ hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Google’ın Chromecast geliştiricilerinden birinin kendisine ulaştığını ve eksik olan Android medya yönlendirici çatısının yepyeni Chromecast SDK ile eklenmesinin ardından Chromecast’in uygulamasını destekler hâle geleceğini söylediğini dile getirdi. Ayrıca uygulamanın Chromecast ile düzgün çalışmasını sağlayacak işlerin sadece 20 dakika aldığını da vurguladı.

AllCast uygulaması Google Play mağazasından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Eğer yurt dışından bir Chromecast cihazı temin ettiyseniz ve Android cihazınız varsa, bu desteği test edebilirsiniz. Ancak Chromecast desteğinin henüz beta aşamasında olduğu da belirtiliyor. Bu arada Google Play Servisleri paketinin en yeni sürümünü de kurmak gerekiyor.

İlgili >> Google+ (Koushik Dutta), Google Play (AllCast)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER