Teknoloji

Alienware X51 Steam Machine eylül ayında satışa sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alienware, Valve’ın dün başlayan ve bugün de devam edecek Steam Dev Days geliştirici zirvesinde Steam Machine konsolunu eylül ayında piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı. Dell’in bir iştirâki olan Alienware, Valve’ın SteamOS ile çalışan oyun bilgisayarları üretme projesindeki önemli ortaklardan bir tanesi.

alienware-x51-160114Şirket piyasaya süreceği Steam Machine makineyle ilgili teknik özellikleri ve fiyat bilgisini kısıtlı tutmaya devam ediyor. Ancak X51 Steam Machine’in, Alienware’ın farkını ortaya koyacak, çekici bir tasarıma sahip olduğunu söylüyor. 20.3 cm. genişlik ve 7.6 cm. boya sahip bir kasaya sahip olan bu üründe Intel CPU ve 1080p grafik desteği sunan Nvidia GPU bulunacak.

Özel yapım kasa, Alienware’ın söylediğine göre, en uygun düzeyde termal ve akustik yönetim sunacak. Yani, bu cihaz yeteri kadar sessiz ve serin şekilde çalışacak; böylelikle onu TV’nin arkasında veya kapalı bir kabinde muhafaza etmek mümkün olacak. Konsoldan oyuncuları rahatsız edecek, oyun keyiflerini bölecek şekilde yüksek gürültü de çıkmayacak.

Alienware da X51 Steam Machine ile birlikte Xbox One ve PlayStation 4 konsollarına rakip olacak. Ayrıca Alienware, oyun PC’siyle birlikte Valve’ın Steam Controller kumandasını da verecek.

Alienware, Valve’ın Steam Machines donanım ortaklarından sadece bir tanesi. Valve’ın CES 2014’te duyurduğu iş ortakları arasında Falcon Northwest, iBuyPower, CyberPowerPC, Origin PC, Gigabyte, Materiel.net, Webhallen, Alternate, Next, Zotac ve Scan Computers gibi fakrlı şirketler de bulunuyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER