Teknoloji

Alienware biri X51’in özel versiyonu olmak üzere iki Steam Machine ile geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alienware, Valve ile Steam Machine üretimi için işbirliği yapacak ilk şirketler arasında bulunuyor. Bu işbirliği sonucunda ortaya çıkacak ilk Alienware Steam Machine hakkındaki bilgiler de CES 2014’te verildi.

alienware-steam-machine-080114Dell’in bir iştiraki olan Alienware’ın oyun makinesi hakkında pek detay yok, ancak bu cihazın, tıpkı X51 gibi, güçten ödün vermeyeceği tahmin ediliyor. Oturma odalarına kurulan oyun konsolları gibi çekici bir tasarıma sahip olan bu Steam makinesi, The Verge sitesine göre yaklaşık 20 cm uzunluk ve 7.6 cm. yüksekliğe sahip bir gövdede gelecek.

Alienware Steam Machine sayesinde 1080p oyun keyfini büyük ekranda yaşamak mümkün olacak. Intel CPU ve Nvidia GPU sayesinde de oyun performansı noktasında herhangi bir sıkıntı çekilmeyecek.

Alienware’ın Steam makinesinde dört adet USB 3.0 portu, HDMI giriş ve çıkışları, Gigabit Ethernet, optik ses çıkışı gibi bağlantı destekleri de bulunacak. Belki listede büyük bir masaüstü bilgisayarın sahip olduğu zenginlikte bağlantı noktaları yok, ancak bir ev eğlence sistemine rahatlıkla dahil edilmesini sağlayacak unsurların Alienware Steam Machine kasasında toplandığını görüyoruz.

Özel olarak geliştirilmiş kasanın en uygun seviyede termal ve akustik yönetim sağladığının altını çizen Alienware’a inanacak olursak, Steam Machine’in kapalı bir kabinde veya TV’nin arkasında sessiz ve soğuk şekilde muhafaza edilmesini ve çıkacak sesin de oyuncuların dikkatini dağıtmamasını bekleyebiliriz.

Bu arada Alienware X51 masaüstü bilgisayarın Steam Machine versiyonu da bulunacak. Ayrıca sözünü ettiğimiz bu Alienware Steam Machie konsolu ayrı olarak piyasaya sunulacak. Her iki ürünün de 2014 sonlarına doğru piyasaya sunulması bekleniyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER