Teknoloji

Alienware her yıl bir Steam Machine donanımı çıkaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alienware her yıl Steam Machine donanımını güncelleyecek. TrustedReviews sitesine bir röportaj veren Frank Azor bunun müjdesini verdi.

alienware-steam-machine-080114Azor’un söylediğine göre, geçtiğimiz günlerde tanıtılan modelin güncellenebilirlik noktasındaki eksiklikleri, şirketin her yıl yeni versiyonlar çıkarıp giderek daha fazla özkaynak tüketecek oyunları desteklemeye devam etmesini gerekli kılacak. Şirketin ilk Steam Machine donanımında özelleştirme seçenekleri yer almadığı için güncellemek de mümkün olamıyor.

Yine de, Azor bazı temel özelleştirme seçeneklerinin sunulabileceğini, örneğin kullanıcıların daha hızlı bir CPU seçebileceğini veya bellek miktarını yükseltebileceğini dile getirdi. Ancak çoğunlukla ne satın aldıysanız onu kullanmak zorunda kalacaksınız. Azor, normalde konsolların her beş, altı ya da yedi yılda bir güncellendiğini, ancak kendilerinin Steam Machine donanımlarını her yıl güncelleyeceklerini kaydetti.

Alienware Steam Machine oyun makinesinin fiyatının Microsoft ve Sony’nin sunduğu oyun konsollarıyla rekabet edebilecek noktada olması bekleniyor.

Sony ve Microsoft’un oyun konsolları için oyun geliştirenler, bu cihazlar içinde yer alan donanımlardan en iyi şekilde nasıl faydalanacaklarını öğreniyor ve oyunlarını buna göre geliştirmeye devam ediyor. Bu da birkaç yıl sonra çıkacak oyunların bile bugün satın alacağınız PS4 veya Xbox One’da bile düzgün şekilde oynanmasını sağlıyor.

Ne var ki, PC oyunları için aynı şeyi söylemek güç. Bu da Valve ve konsol üreticileri arasındaki yaklaşım farkını bir kez daha gösteriyor. Tabii ki, bu durum şu anda Valve’ın dezavantajı gibi görünüyor. Kim oturma odasına koyduğu oyun PC’sini her iki yılda bir güncellemek ister ki? Elbette ki, öne çıkan ve bu soruya olumlu cevap verenler olacaktır. İşte bu noktada da Azor SteamOS’in işleri kolaylaştırdığını söylüyor. Donanım güncellense bile oyunlar hâlâ eskisi gibi çalışmaya devam edecek.

İlgili >> TrustedReviews

İLGİLİ HABERLER