Teknoloji

Alien Dalvik 2.0 ile Android uygulamaları iPad’de çalıştırıldı

Apple’ın iPad’inde Android uygulamalarını çalıştırmak Alien Dalvik v2.0 ile artık mümkün. Myriad’ın Android uygulamalarını tablet, TV, araç içi bilgi ve eğlence sistemleri, vb. cihazlarda çalıştırma girişiminin bir parçası olan bu adımdan önce de MeeGo cihazlarında Android uygulamalarının çalıştırılmasının mümkün olduğunu görmüştük.

Alien Dalvik temel olarak Android uygulamalarını bağımsız çalışan paketin içine yerleştiriyor. Böylelikle platformdan bağımsız hâle gelen uygulamayı her yerde çalıştırmak mümkün oluyor. iPad desteği ilgi çekici olsa da Myriad’ın hedefi Android uygulamalarını iOS cihazının içine koymaktan daha öte. Şirket Android’i aralarında e-kitap okuyucular, araç içi eğlence sistemleri ve akıllı TV’lerin de bulunduğu birden fazla platform üzerinde çalışacak uygulamalar için varsayılan kodlama seçeneği hâline getirmek istiyor.

Yazılım geliştiriciler aynı Android APK dosyasını normal bir şekilde, herhangi bir modifikasyona ihtiyaç duymadan kodlarına ekleyebilecek. Myriad’ın iPad üzerinde Android uygulamaları çalıştıran Alien Dalvik 2.0’ı gelecek hafta ABD’de düzenlenecek CTIA 2011’de tanıtması bekleniyor.

İlgili – Myriad

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER