Ulaşım

Alibaba RX5 gelişmiş bağlantı özellikleriyle dikkat çekiyor

alibaba rx5Çinli e-ticaret devi Alibaba ve otomobil üreticisi SAIC, dünyanın en gelişmiş bağlantılı otomobilinin altına imza attı. OS’Car RX5 adını taşıyan otomobil, Alibaba’nın YunOS işletim sisteminin özel bir versiyonunu barındırıyor. Söz konusu işletim sistemi, hali hazırda akıllı telefonların yanı sıra buzdolaplarında ve diğer akıllı ev ürünlerinde de kullanılabiliyor.

Alibaba’dan Dr. Wang Jian imzasıyla yapılan açıklamada, temel fikrin akıllı işletim sistemini otomobil için ikinci bir motora dönüştürmek olduğunu belirtti. Jian, veriyi günümüzün yeni yakıtı olarak tanımladı.

Alibaba otomobilleri Nesnelerin İnterneti ekosisteminin bir parçası haline getirmeye çalışıyor. Şirket söz konusu ekosistemdeki cihazların insanların hayatını daha iyi hâle getireceğine inanıyor. Alibaba RX5’te sürücüler park yerlerini rezerve edip ücretlerini ödeyebiliyor. Akaryakıt ve diğer alışveriş ödemeleri için de Alibaba’nın Alipay servisinden faydalanılacak. Farklı sürücüleri de tanıyabilecek olan sistem, çalacak şarkılar ve klima sıcaklık ayarlarını otomatik olarak yapabiliyor. Otomobil, sürücülere geçmiş yolculukları doğrultusunda rota önerisinde de bulunacak.

alibaba rx5Otomobilin araç içi bilgi ve eğlence sistemi, LED ekranlar yardımıyla temel navigasyon bilgilerini sunacak ve ses kontrol özellikleri barındıracak. 360 derecelik kamera ise hem yolda görüntü kaydı yapmayı hem de otomobildekilerin fotoğraflarını çekmeyi mümkün kılacak. Bilgi ekranının dikey biçimde konumlanması ise akıllara Tesla’yı getiriyor.

Alibaba RX5 önümüzdeki ay yollarda olacak

Alibaba, internet bağlantılı otomobillerin akıllı şehirlerin önemli parçalarından biri olmasını amaçlıyor. 22 bin 300 dolar değerindeki otomobilin sevkiyatı önümüzdeki ay başlayacak.

İLGİLİ HABERLER