Teknoloji

Alibaba Android oyun konsolu Ouya’ya 10 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor

ouya-140213

Minyatür Android oyun konsolu Ouya, Kickstarter kampanyasının başladığı dönemde büyük ses getirmiş, ancak teslimat sürecinin başlamasıyla birlikte etkisini yitirmişti. Ancak ortaya yeni atılan bir iddia, Ouya için yeniden ayağa kalkma şansının tükenmediğini gösteriyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Çinli e-ticaret devi Alibaba, Ouya’ya 10 milyon dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. İki şirket arasında görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, anlaşma sağlanması durumunda Ouya’nın mevcut oyun ve uygulama gamının Alibaba’nın mevcut set üstü kutularına entegre edilebileceği öne sürüldü.

Alibaba tarafından gerçekleştirilecek bir yatırımın Ouya’yı fazlasıyla rahatlatacağını söylemek yanlış olmayacaktır. PlayStation 4 ve Xbox One’ın ortaya çıkışıyla birlikte Kickstarter kampanyasıyla yakaladığı havayı kaybeden Ouya, 99 dolarlık satış fiyatıyla üst düzey bir rekabetin içinde ayakta kalmaya çalışıyor. Amazon’un set üstü kutusu Fire TV’nin de Android oyunlarını desteklemesi, Ouya’nın ABD pazarında bir destek olmadan ayakta kalma ihtimalini biraz daha azaltmışa benziyor.

ABD pazarındaki şansları azalan Ouya, denizaşırı pazarlarda ise büyük potansiyel görüyor. Bu pazarlar için donanım sağlama işini diğer şirketler havale etmeye hazır olan Ouya, Madcatz ve Xiaomi ile anlaşarak Ouya Everywhere platformunun çapını genişletmeye hazır olduğunu göstermişti. Alibaba’dan gelecek olası bir desteğin de farklı pazarlara açılma sürecinde Ouya’nın işini kolaylaştıracağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER