Eğlence

Alibaba Disney ile çizgi dizi ve animasyon filmlerin yayın hakkı için anlaştı

Çinli e-ticaret devi Alibaba, ana vatanında birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Çevrimiçi video içerik pazarı da şirketin faaliyet alanları arasında yer alıyor. Alibaba Disney ile 1000 bölümden fazla çizgi dizinin ve aralarında Karayip Korsanları gibi canlı filmlerin ve Mulan gibi animasyonların da bulunduğu içeriklerin yayını için lisans anlaşması yaptı.

Disney’in içerikleri Alibaba’nın Youku adını taşıyan isteğe bağlı video platformunda yayınlanacak. Söz konusu anlaşma ile Alibaba, Çin’de Disney’in bir numaralı dağıtıcısı hâline geldi.

Disney’in çevrimiçi içerik servisi DisneyLife, iki yıl önce Çin’deki faaliyetlerini durdurmuştu. Mickey Mouse’un kafasına benzeyen ve özünde Google Chromecast ile aynı mantığa sahip bir cihaz ile çalışan serviste dizi ve film kütüphanesinin yanı sıra müzik ve e-kitap kütüphanesi, Disney tatil planlayıcısı ve bir çevrimiçi mağaza da bulunuyordu. Servis, 2015’te Disney ve Alibaba arasındaki işbirliği çerçevesinde faaliyete geçmişti. Ancak beş ayın ardından Çinli yetkililerin kararı doğrultusunda servis kapatılmıştı.

Alibaba Disney dışındaki büyük şirketlerle de lisans anlaşması yaptı

Alibaba Disney dışındaki büyük film stüdyoları ve önemli TV kanallarıyla da lisans anlaşmalarına imza atmıştı. Her gün 580 milyon cihaza ulaşan Youku ile Warner Bros., Paramount, Fox, NBCUniversal gibi şirketlerin içeriklerine de erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER