Teknoloji

Alcatel Vision VR başlığı telefondan bağımsız sanal gerçeklik keyfi sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel-vision-vr-030916Alcatel bu hafta IFA’da Vision adıyla piyasaya sürmeyi planladığı, üstelik telefon gerektirmeyecek VR başlığının duyurusunu gerçekleştirdi.

Engadget’ın haberine göre, bu başlıkta sekiz çekirdekli işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza; ivmeölçer, jiroskop ve yakınlık sensörü gib çeşitli sensörler bulunuyor. Pilin de üç ile dört saat arasında bir VR keyfi sunması bekleniyor. İki adet, 3.8 inç, 1080 x 1020 piksel AMOLED ekran da her bir göz için görüntü aktarımında bulunacak. Karşılaştıracak olursak, Oculus Rift ve HTC Vive’ın her bir göz için 1080 x 1200 piksel çözünürlüklü ekranları bulunuyor. Fiyat konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Alcatel MOVE serisi giyilebilir cihazlar IFA 2016’da sergileniyor

Qualcomm ve Pico gibi şirketlerin de benzer ürünler geliştirdiğini görüyoruz. Ancak ne bu şirketler ne de Alcatel, telefon gerektirmeyen bağımsız bir VR başlığı üretmenin ne gibi bir çekici yanı olduğu konusunda ikna edici bir neden ortaya koyamıyor.

Bir VR başlığı için en büyük sorun içerik. Üstelik daha küçük ölçekli markaların çıkardığı ürünler için bu, daha da büyük bir problem hâline geliyor. Alcatel’in kendi yazılım geliştirme araç setini geliştirdiği söyleniyor. Ayrıca başlıklarına oyunlar ve içerik getirmek için başka şirketlerle de işbirliği yaptığı da söylentiler arasında yer alıyor. Bununla birlikte Oculus veya diğer büyük VR yazılım geliştiricileriyle iş ortaklıkları olmadan, tüketiciler tarafından nispeten daha az bilinen bir şirketin VR ürünlerinin satılması kolay olmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER