Teknoloji

Alcatel Idol 5 Türkiye’de satışa sunuldu

alcatel idol 5TCL’in IFA 2017’de duyurusunu gerçekleştirdiği Alcatel Idol 5 Türkiye’de satışa sunuldu. Idol 5’in her zaman sosyal ağlarda takılan ve “Şimdi Nesli” olarak adlandırılan kullanıcılar için tasarlandığına dikkat çekiliyor.

Alcatel’in belirttiğine göre, “Şimdi Nesli” taksi çağırmaktan internet üzerinden kıyafet satın almaya veya telefonlarıyla sürekli çalışmaya kadar her şeyi parmak uçlarında istiyor. Alcatel Idol 5 de tüm bunları göz önünde bulundurarak teknolojiyi tasarımla birleştiriyor. Özellikle Uygulama Çoğaltıcı işlevi sayesinde birden fazla sosyal medya hesabını tek bir telefon üzerinden kontrol etmek mümkün oluyor.

Uygulama çoğaltıcı işlevi, kullanıcının birden fazla hesapta oturum açabilmesini sağlamak için kullandığı uygulamaları çoğaltmasına izin veriyor. Böylece gençler bir tane okul, bir tane de özel hayatları için Instagram hesabı açabilir, profesyonel fotoğrafçılar bir tane profesyonel Facebook ve bir tane de özel Facebook profiline sahip olabilir ve gazeteciler de profesyonel bir Twitter hesabının yanı sıra kişisel bir Twitter hesabına da aynı cihazı kullanırken sahip olabilir.

Alcatel Idol 5’in 5.2 inç HD ekranı, 7.5 milimetrelik kalınlığa sahip bir gövdede sunuluyor. Telefonun ekranı hareket hâlindeyken görsel ve dokümanları net bir şekilde görüntülemeye imkan tanıyor. Ekranın kenarlara doğru kavis yapan 2.5D cam tasarımı da telefonu biraz daha şık gösteriyor.

Alcatel Idol 5’in arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bu kamera 85 derecelik geniş açılı lensiyle geniş bir alanı kaplıyor, görüntüler de son derece net çıkıyor. Selfie fotoğraf çekimine de önem verilen telefonun önünde 8 megapiksel çözünürlüklü ve flaşlı bir ön kamera bulunuyor.

Idol 5’in içindeki bileşenlere baktığımızda, dört çekirdekli 1.3 GHz MediaTek MT6753 işlemciyi görüyoruz. 16 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM de işlemciye eşlik ediyor. Ayrıca 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası da mevcut.

Alcatel Idol 5, 1399 TL’lik satış fiyatıyla kullanıcılara sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER