Manşetler

Video: Alcatel Idol 5 Kutusundan Çıkıyor

Alcatel Idol 5 IFA 2017’de tanıtılmıştı. Şimdi bu telefonun Türkiye’de satışa çıktığını görüyoruz. Turkcell tarafından 1399 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulan bu Android telefon test merkezimize ulaştı. Detaylı incelemesi çok yakında Teknoblog.com’da olacak, ancak öncelikle kutu açılışını gerçekleştiriyor, kurulumunu yapıyor ve ilk turu birlikte atıyoruz.

Alcatel Idol 5, fiyatına göre uygun, orta segment Android telefonlarda gördüğümüz çizgide özellikleri barındırıyor. 5.2 inç, Full HD ekran, sekiz çekirdekli MediaTek MT6753 işlemci, 3 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası bu telefonun başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Arkada 13 megapiksel, önde de 5 megapiksel çözünürlüklü kameralar mevcut.

Alcatel Idol 5’in kutusundan microUSB – USB kablosu, şarj adaptörü ve kulaklık çıkıyor. Kulaklık çok kaliteli görünmüyor, sıradan bir kulaklık havası var. Bu nedenle Alcatel Idol 5 satın alanlar başka bir kulaklığa ihtiyaç duyabilirler.

Telefon Android 7.1 Nougat ile yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde Alcatel özelleştirmelerine sahip bir kullanıcı arayüz var. Özelleştirmeler geniş kapsamlı değil, sadece duvar kağıtları ve özelleştirilmiş ikonlar bulunuyor. Bir de bu telefonu Turkcell sattığı için, bu mobil operatörün Fizy, TV+ ve benzeri uygulamaları da Idol 5’te ön yüklü olarak sunuluyor.

Idol 5’in incelemesinde bakacağımız özelliklerden bir tanesi uygulamaları klonlamak olacak. Yani iki farklı Facebook ya da Snapchat hesabınız varsa, uygulamayı klonlayıp bir telefonda iki hesabı aynı anda, birbirinden kullanıcı çıkışı yapmadan da kullanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER