Teknoloji

Alcatel Idol 4 ve Idol 4S üstün özellikler ve OneTouch markasız olarak geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

alcatel idol 4

TCL’in sahibi olduğu Alcatel, 2016 Mobil Dünya Kongresi kapsamında Barselona’da Android işletim sistemli Idol serisinin yeni üyelerini tanıttı. 5.2 inç Idol 4 ve 5.5 inç Idol 4S modellerini barındıran bu yeni nesil aynı zamanda şirketin kısaltılmış markasını taşıyan ilk modeller olarak da tarihe geçiyor. Evet, OneTouch adı kaldırıldı ve yeni telefonlar bundan böyle sadece Alcatel markasıyla pazarlanacak.

Android Marshmallow ile yüklü gelen bu ikilinin her ikisi de sekiz çekirdekli Qualcomm işlemcilerle geliyor. Idol 4’te Snapdragon 617, 4S’te ise Snapdragon 642 bulunuyor. İlkinde Full HD IPS likit kristal ekran, ikincisinde ise AMOLED ekran bulunuyor ve Alcatel ilk kez 1440 x 2560 QHD çözünürlüklü ekran kullanıyor.

Diğer önemli teknik özelliklere baktığımızda, her iki cihazın da 3 GB RAM barındırdığını görüyoruz. Ancak Idol 4S, Idol 4’ün kapasitesini ikiye katlıyor ve 16 GB yerine 32 GB saklama alanı barındırıyor. Her iki telefonda da microSD kart yuvası mevcut.

Her iki cihaz da “Boom Key” adı verilen özel bir anahtarla geliyor, bunun sayesinde açık olan uygulamaya göre farklı işlevler gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda telefon bekleme modundayken kameranın da açılmasını sağlıyor. Örneğin, Galeri uygulamasında fotoğrafları karıştırarak kolajlar oluşturuyor, video izlerken farklı efektleri tetikliyor, müzik dinlerken bas ve çevresel ses etkisini artırıyor, uygulama başlatıcısında da sahte 3D efektini etkinleştiriyor.

alcatel-idol-4-210216

Her iki telefon da LTE desteğine sahip. Önde altı megapiksel kameralar bulunurken, Idol 4S’in ana kamerası 16 megapiksel ile 13 megapiksel ana kameralı Idol 4’e fark atıyor. Video kayıt konusunda da 4S’in üstünlüğünü görüyoruz; Idol 4 en fazla 1080p video kaydı yapabilirken, 4S tam çözünürlükte 4K video kaydı yapabiliyor. Aynı zamanda saniyede 60 kare hızında 1080p video kayıt özelliği de mevcut.

Bir çift 3.6 watt stereo hoparlör sayesinde her iki cihaz da multimedya açısından donanımlı görünüyor. Buna ek olarak JBL kulaklıklar da kutusunda geliyor. Idol 4S’te 2610 mAh, 4’te ise 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

İki cam tabaka arasına sandviçlenmiş metal iskelet yapısında bulunan bu yeni Alcatel Idol modelleri altın, koyu gri, roze altın ve metal gümüş olmak üzere dört renk seçeneğiyle geliyor. Idol 4’ün yurt dışı fiyatı 250 dolar, Idol 4S’inki ise 400 dolar olarak belirlenmiş. Bu arada 4S’in sert plastik gövdesi Google Cardboard uyumlu bir sanal gerçeklik başlığı gibi de kullanılabiliyor.

Alcatel Idol 4 ve Idol 4S ile ilgili izlenimlerimizi MWC 2016 süresince Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER