Teknoloji

Alcatel Idol 4 Pro Avrupa’da ön satışa çıktı

alcatel idol 4Windows Phone ölüm döşeğinde olsa da, hâlâ yaşama tutunmaya çalışıyor. Microsoft’un Windows Phone 8.1 desteğini sonlandırmasının ardından şirketin güncel mobil platformu Windows 10 Mobile’ın akıbetinin ne olacağı merak edilmeye başlamıştı. Alcatel Idol 4 Pro adını verdiği Windows 10 Mobile telefonuyla platforma karşı hâlâ bir güven beslediğini gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Android işletim sistemli Idol 4S’in temellerinin üzerine inşa edilen Idol 4 Pro, Avrupa’da ön siparişe sunuldu.

Idol 4 Pro, barındırdırdığı bileşenler itibarıyla hiç de fena bir telefon gibi görünmüyor. Telefonda Qualcomm Snapdragon 820 işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 1080p çözünürlüklü 5.5 inç AMOLED ekran taşıyan telefonun kasasında metal ve cam bir arada yer alıyor. 2017 model akıllı telefonlarda daha iyi bileşenler görülse de, Idol 4 Pro da Windows 10 Mobile telefon arayanlara yüksek performans sunma potansiyeli taşıyor.

Alcatel Idol 4 Pro 480 avro karşılığında satılıyor

Fiyatı Idol 4 Pro’nun yumuşak karnı gibi görünüyor. Telefonun fiyat etiketinde 419.99 pound (480 avro) yazıyor. Bu fiyat karşılığında daha iyi donanıma sahip amiral gemisi Android telefonlar satın alınabiliyor. Windows 10 Mobile’ın uygulama ekosisteminin de Android ve iOS’e kıyasla daha küçük olduğunu da unutmamakta fayda var. Telefon Microsoft Store’un Avrupa mağazası üzerinden sipariş edilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER