Teknoloji

Alcatel 5, 3 ve 1 serisi telefonlarıyla portföyünü yeniliyor

alcatel 5
Alcatel 5

Alcatel, tabir-i caizse 2018 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2018) “kapılarını açan” marka oldu. Şirket, altı yeni akıllı telefonun ve iki adet Android Oreo işletim sistemli tabletin duyurusunu yaptı. Alcatel 5, yeni portföyün amiral gemisi olarak öne çıkıyor. 18:9 görüntü oranına sahip ekranları portföyünün geneline yayan Alcatel, “SIMGANIC” adını verdiği yeni tasarım dilini de yeni akıllı telefonlarıyla hayata geçirdi. Şirketin yeni telefonlarından 1X de resmen duyurulan ilk Android Go telefon olması nedeniyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Alcatel 5

Alcatel 5, yeni akıllı telefonlar arasında en tepede yer alıyor. Şirketin amiral gemisi olma özelliğini taşıyan telefon, yenilenen portföydeki en pahalı cihaz olarak öne çıkıyor. 18:9 görüntü oranına sahip 1440 x 720 piksel 5.7 inç ekran, sekiz çekirdekli MediaTek işlemci, Android Nougat işletim sistemi, Face Key adını taşıyan yüz tanıma teknolojisi, tek arka kamera ve çift ön kamera akıllı telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Alcatel 5, Avrupa’da 229.29 avro fiyat etiketiyle şubat ayı bitmeden satışa sunulacak.

Alcatel 3, 3X ve 3V

Alcatel 3 serisinin tüm üyeleri, görüntü itibarıyla birbirlerine benziyor. Ancak bu telefonların her birinde farklı boyutlara sahip bir ekran bulunuyor. 3’te 1440 x 720 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç ekran, 3X’te 1440 x 720 piksel çözünürlüğünde 5.7 inç ekran ve 3V’de 2K çözünürlüklü 6 inç ekran yer alıyor. Bu ekranların her birinin 18:9 görüntü oranına sahip olduğunu ayrıca belirtmekte fayda var. Dört çekirdekli MediaTek işlemci, yüz tanıma özellikleri ve microUSB, üç telefonun ortak özellikleri arasında yer alıyor.

Alcatel 3V

Ancak telefonlar arasında bazı ilginç farkların bulunması da dikkat çekiyor. 3X ve 3V’de çift arka kameranın varlığı sayesinde portre modunda çekim yapılabiliyor. 3’te ise sadece tek arka kamera yer alıyor. Alcatel 3 ve 3V kutularından Android Oreo ile çıkarken, 3X Android Nougat yüklü olarak gelecek. Avrupa’da Alcatel 3 için 150 avro, 3X için 180 avro ve 3V için 190 avro ödemek gerekecek. Alcatel 3V hemen satışa sunulurken, Alcatel 3 önümüzdeki ay raflarda olacak. Alcatel 3X için ise nisanı beklemek gerekecek.

Alcatel 3X

Alcatel 1X ve 1C

Alcatel 1 serisi ile giriş seviyesi telefonların üzerine vurulan “basit ve hantal” damgalarından kurtulmak istiyor gibi görünüyor. 18:9 görüntü oranına sahip ekranları giriş seviyesine taşıyan Alcatel 1X, Google’ın giriş seviyesi cihazlar için hazırladığı Android Go ile yüklü olarak gelen ilk telefonlardan biri olmasıyla da dikkat çekiyor.

Alcatel 1X

5.3 inçlik 18:9 ekran taşıyan Alcatel 1X’te 16 megapiksel çözünürlüklü bir arka kamera yer alıyor. Akıllı telefon, nisan ayında üç farklı renk seçeneğiyle raflarda olacak. 1 serisinin diğer üyesi Alcatel 1C de yine nisan ayında satışa sunulacak.

Alcatel 1T 7 ve 1T 10

Alcatel kutularından Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkacak iki tableti de yeni akıllı telefonlarıyla birlikte tanıttı. Giriş seviyesinde konumlanan 1T 7 ve 1T 10’da dört çekirdekli MediaTek işlemciler ve 1 GB RAM bulunuyor. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bu modellerden birinde 7 inç, diğerinde ise 10 inç ekran yer alıyor. Her iki tablet de ilkbaharda satışa sunulacak. 7 inç model için 70 avro, 10 inç model içinse 100 avro ödemek gerekecek.

Alcatel 1T 7

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER