Teknoloji

Alcatel markalı üç mobil ürün: Alcatel 3L, Alcatel 1S ve Alcatel 1T 7

alcatel 3l

TCL Communication, CES 2021’de duyurduğu ürünler arasında Alcatel markalı mobil ürünleri de boş geçmedi. Toplam üç adet akıllı telefonu ve tablet tanıttı. Alcatel 3L, Alcatel 1S ve aile dostu olarak nitelendirilen Alcatel 1T 7 WIFI ile ürün ailesini büyütüyor.

Yapay zekâdan güç alan kameralarla donatıldığı belirtilen bu yeni cihazlar, kullanıcıların hayatlarındaki hatırlamaya değer anları kolaylıkla yakalamalarını sağlıyor. Son derece uygun olduğu belirtilen maliyetiyle, Alcatel 1T 7 WIFI tablet de günümüzde ebeveynlerin ve çocukların günlük yaşantılarına güç veren kullanışlı bir cihaz olarak öne çıkıyor.

TCL Communication Küresel Pazarlama Genel Müdürü Stefan Streit, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yeni nesil Alcatel akıllı telefonlarımız erişilebilen inovasyonu yeniden belirliyor ve müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını başarıyla karşılıyor. Tüketicilerin yapay zekadan güç alan kamera istekleri gittikçe artıyor. Biz de yapay zekadan güç alan kameraları en yeni akıllı telefonlarımıza standart bir özellik olarak ekleyerek bu ihtiyaca cevap veriyoruz. Ailelerin evlerinde daha fazla zaman geçirmesine neden olan yaşam tarzımızdaki temel değişimleri de göz önünde bulunduruyoruz. Yeni tabletimiz, uygun maliyetle eğlence ve daha iyi eğitim deneyimi sunarak kullanıcılarımızın özel ve bireysel ihtiyaçları giderebiliyor.”

Alcatel 3L özellikleri

Alcatel 3 Serisi’nin bir parçası olan Alcatel 3L, kullanıcılara göz alıcı görsel ve kamera deneyimi sunmaya odaklanıyor. Uygun maliyetli yeni telefonda bulunan ve yapay zekadan güç alan üçlü arka kamera, kullanıcıların görüntüleri tüm koşullarda profesyonel kalitede yakalamasını kolaylaştırıyor. Telefonun arkasında yüksek çözünürlüklü fotoğraf için 48MP ana kamera, detaylı yakın çekimler için 2MP makro lens ve sanatsal bokeh efekti için 2MP derinlik kamerası bulunuyor. Dördü bir arada büyük piksel sensörü sayesinde kullanıcılar düşük ışıklı ortamlarda bile net ve parlak fotoğraflar çekebiliyor. Arka kameralara ek olarak HDR çekim yapabilen 8MP ön lens ve Yüz Takip Etme özelliği de iyileştirilmiş surat detaylarına sahip canlı portreler oluşturuyor. Güçlü yapay zeka algoritmaları da Alcatel 3L’nin 22 farklı arka planı tanımasını, en iyi fotoğrafı çekmek için görsel ayarlarını gerçek zamanlı ve otomatik olarak düzenlemesini sağlıyor.

Alcatel 3L
Alcatel 3L

Alcatel 3L, geniş ve konforlu mobil görüntüleme imkanı sunuyor. Gerçek zamanlı ekran iyileştirmesi, 6.52 inç 20:9 HD+ Geniş Ekranın yanı sıra yüzde 88,5 ekran gövde oranı sayesinde kullanıcılar ilgi çekici ve canlı bir deneyim yaşayabiliyor. Tüm bunların yanında cihazda çift eğimli kenara sahip 2.5D cam tasarımının yanı sıra Göz Konfor Modu, Okuma Modu, Karanlık Mod ve Güneş Işığı Modu olmak üzere 4 farklı görüntüleme modu bulunuyor. Göz Konfor Modu uzun zamanlı kullanımda kullanıcıların gözlerini korumak için zararlı mavi ışık miktarını azaltıyor. Okuma Modu kağıda benzeyen tek renkli bir ekran sunuyor. Karanlık Mod ise tüm masaüstü işletim sistemini siyaha çeviriyor ve Güneş Işığı Modu da güçlü doğal ışık altında içeriklerin daha kolay görüntülenmesini sağlıyor.

Çeşitli pazarlarda güçlü sekiz çekirdekli işlemci ve 4GB RAM ile donatılan Alcatel 3L, kusursuz HD yayın ve oyun deneyimini zorlanmadan sunabiliyor. Ayrıca kullanıcıların fotoğraflarının düzenli kalması için telefonda Akıllı Albüm özelliği ve özel Google Assistant tuşu bulunuyor. Akıllı Albüm, kullanıcıların fotoğraflarını farklı kategorilere yerleştirirken Google Assistant tuşu da kullanıcıların işlerini sadece bir tuşa basarak ve sesle komut vererek halledebilmeleri için kolay bir deneyim sunuyor.

Öne çıkan üçlü kamera kurulumu ve göz alıcı Geniş Ekranı’yla Alcatel 3L, eğlenceli bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Alcatel 3L, Mart 2021’den itibaren Mücevher Siyahı ve Mücevher Mavisi renk seçenekleriyle seçili pazarlarda satışa sunulacak.

Alcatel 1S özellikleri

Uygun maliyetle zevkli bir görsel ve kamera deneyimi sunacak şekilde geliştirilen Alcatel 1S’in arkasında 13MP yapay zekadan güç alan ana kamera, 2MP derinlik lensi ve 2MP makro lens olacak şekilde üç adet güçlü kamera bulunuyor. Makro lens, kullanıcıların pahalı ekipmanlara ihtiyaç duymadan yakın çekim yapabilmelerini sağlarken PDAF hızlı odaklanma sistemiyle çalışan 13MP ana kamera da kullanıcıların kaliteli ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve portre çekmesini sağlıyor. Arka kameralar dışında HDR çekim yapabilen ön lens de gölgeden veya parlak ışıktan etkilenmeden güzel fotoğraflar çekebiliyor.

Alcatel 1S
Alcatel 1S

Yüzde 88,5 ekran gövde oranına sahip Alcatel 1S’te 6.52 inç 20:9 HD+ Geniş Ekran bulunuyor. Ekranın kullanıldığı alan, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi için tek elle kullanılmasını sağlayacak belli bir boyuta ayarlanabiliyor. Alcatel 1S aynı zamanda farklı ihtiyaçları ve yaşam tarzlarını da destekliyor. Ayrık ekran modu, kullanıcıların aynı anda yayın takip etmesini, e-posta göndermesini, mesaj atmasını ve konuşmasını sağlıyor.

Yapay zeka, Alcatel 1S ile fotoğraf çekimini daha da kolaylaştırıyor. Yapay zeka algoritmalarıyla kamera fotoğraf çekerken ayalarını otomatik olarak değiştiriyor, gerçek zamanlı filtre önerilerinde bulunuyor ve Yüz Takip Etme özelliği de yapay zekanın derin öğrenim imkanı sayesinde kullanıcıların en iyi portreyi yakalamasına yardımcı oluyor.

Gücü verimli tüketen sekiz çekirdekli bir işlemciye, 4000mAh büyük kapasiteli bataryaya ve tüm gün iyileştirmeler yaparak cihazın performansını ve verimini iyileştiren Akıllı Yönetici özelliğine sahip Alcatel 1S, Zarif Siyah ve Alacakaranlık Mavisi renk seçenekleriyle Şubat 2021’de dünyanın dört bir yanındaki seçili pazarlarda satışa çıkacak.

Alcatel 1T 7 WIFI özellikleri

Yaşı fark etmeksizin herkesin kullanabildiği Alcatel 1T 7 tablet, uygun fiyatıyla tüm aileler için öne çıkıyor. Android 11 (Go sürümü) ile çalışan Alcatel 1T 7’de sadece WiFi bağlantısı bulunuyor ve daha az veri tüketmesi için verimli bir şekilde güç alıyor. Yeni tablet aynı zamanda Assistant Go ve Google Go gibi lişisel asistan uygulamalarını da destekliyor. Kullanıcıların ellerini kullanmadan destek alabilmesi için bir soru sorması ya da bir komutu söylemesi yeterli oluyor.

Alcatel 1T 7’de yükseltilmiş Çocuk Modu bulunuyor. Bu modda çocukların kullanımına uygun bir arayüz ve gözleri korumaya odaklanan yeni özellikler bulunuyor. Birçok öğrenim aracı da çocuklara birinci sınıf eğitim deneyimi sunmak için yer alıyor.

Tablet, dünyanın dört bir yanındaki seçili pazarlarda satışa çıkacak. Alcatel 1T 7, Nane Yeşili ve Obsidyan Siyahı renk seçenekleri ve 16GB depolamayla Ocak 2021’de Avrupa’da piyasada yer alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER