Teknoloji

Alcatel 3 Türkiye’de satışa sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
alcatel a3 türkiye
Alcatel A3 1199 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunuldu

Alcatel’in geçtiğimiz şubat ayında Barselona’daki MWC 2018’de duyurusunu gerçekleştirdiği Alcatel 3, Türkiye’de satışa sunuldu. Alcatel’in “FullView” olarak nitelendirdiği 18:9 ekran, yüz tanıma ve parmak izi sensörü de dâhil olmak üzere bir dizi özelliği kullanıcıyla buluşturuyor. Şirketin belirttiğine göre, 2.5D konturlu cam ve kavisli arka kapak gibi özellikleriyle de kullanıcıların rahatlığı göz önüne alınarak tasarlandı.

Alcatel 3’ün 18:9 ekranı sayesinde kullanıcılar, internette gezinirken ve video izlerken görüntünün tadını daha fazla çıkarıyor. FullView 18:9 ekranlı Alcatel 3 aynı ekran boyutundaki diğer benzer cihazlara göre daha kompakt ve kolay taşınabilir olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca ultra kompakt 5.5 inç IPS HD+ ekran özelliği sunan Alcatel 3, micro SD kartla 128 GB’a kadar yükseltilebilen 16 GB’lık dâhili hafızayla geliyor.

Alcatel 3’ün arkasında yer alan parmak izi sensörü, sadece ekran kilidini açmakla kalmıyor, aynı zamanda hafifçe dokunarak fotoğraf çekme gibi pratik özellikler de sunuyor. Ayrıca kullanıcılar, parmak izleriyle akıllı telefonlarını güvenli hale getirebiliyor, önceden belirledikleri parmak izleriyle birden fazla uygulamayı çalıştırabiliyor. Parmak izine ek olarak Alcatel 3, yüz tanıma teknolojisi sayesinde ekrana bakıldığında yüz taraması yaparak cihazın kilidinin hemen açılmasını sağlıyor.

Yazılım interpolasyonu ile 16 megapiksel çözünürlük sunan arka kameranın yanı sıra, yine yazılım interpolasyonuyla 8 megapiksel çözünürlük sunan ön kameraya sahip Alcatel 3, geliştirilmiş ön flaş özelliği sayesinde düşük ışık koşullarında bile mükemmel kalitede selfie çekimleri sağlıyor. Sosyal medyada aktif olan kullanıcılar için Alcatel 3’ün kamera ayarlarına yeni “Sosyal Mod” özelliği de eklendi. Anında ön izleme, anında kolaj ve hızlı paylaşım gibi yeni fotoğraf ayarlarıyla fotoğraf paylaşımı çok daha eğlenceli hale geliyor.

Önerilen Türkiye satış fiyatı 1199 TL olan Alcatel 3 cep telefonunun spektrum siyah ve spektrum mavi seçenekleri bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER