Teknoloji

Alcatel 1X ve 1C modern özellikleri uygun fiyatlarla sunuyor

alcatel 1x

Alcatel 1 serisi akıllı telefonlar, CES 2019‘da gözler önüne çıktı. Alcatel markalı telefonların üreticisi TCL Communications, 2019 model Alcatel 1X ve 1C ile modern akıllı telefonları dünya genelinde herkes için erişilebilir kılma vizyonunu sürdürdüğüne dikkat çekiyor.

Şirketin küresel satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdürü Peter Lee, yeni cihazlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bütçeleri ne olursa olsun, son teknoloji ürünü kaliteli cihazlara herkesin erişilebilmesi gerektiğine her zaman inandık. Müşterilerimize verdiğimiz bu taahhüdü yerine getirdiğimiz için gurur duyuyoruz. Tamamen yeni Alcatel 1X ve 1C, modern bir akıllı telefona sahip olmanın yalnızca cebinizdeki paraya bağlı olmadığını kanıtlıyor.”

Alcatel 1X

2019 model Alcatel 1X‘te 18:9 görüntü oranına sahip 5.5 inç ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, HD+ çözünürlüğe sahip. Çizilmeye ve kaymaya karşı dayanıklı bir dış kaplamayla gelen telefon için Çakıl Siyahı ve Çakıl Mavisi olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor. TCL’nin imzasını taşıyan Face Key teknolojisi ise sadece ekrana bakarak cihazın kilidini açmayı mümkün kılıyor. Face Key teknolojisinde güvenliği artırmak adına yüz taramasında 100’den fazla veri noktası oluşturuluyor.

Alcatel 1X’in arkasında 13 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kameradan oluşan bir kamera modülü bulunuyor. Bu modülle portre modunda fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, derinlik sensörüne sahip ikinci lensin varlığı sayesinde fotoğrafı çektikten sonra da odağı yeniden düzenleme veya arka planı bulanıklaştırma gibi işlemler yapılabiliyor.

Alcatel 1C

Alcatel 1X’e eşlik eden Alcatel 1C’nin dikkat çeken yönü ise bir Android Go telefonu olması. Android Oreo’nun Go versiyonuyla gelen telefonda Google’ın bu platform için hazırladığı Haritalar Go, Gmail Go, YouTube Go gibi uygulamalar ön yüklü olarak sunuluyor. Telefonun 5 inçlik ekranı 18:9 görüntü oranına sahip.  Alcatel 1C de siyah, mavi ve pembe renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

Alcatel 1X, yılın ilk çeyreğinde Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika’da belli pazarlarda satışa sunulacak. Alcatel 1C de Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’da 70 avro gibi uygun bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER