Teknoloji

Al Jazeera: Sürekli olarak siber saldırı girişimleriyle karşı karşıyayız

al jazeeraÜnlü haber kanalı Al Jazeera, büyük bir siber saldırı girişimini savuşturmaya çalıştığını açıkladı. Katar merkezli haber kanalı, hem web sitesine hem de geniş haber ağına yönelik “sistematik ve sürekli” siber saldırıların gerçekleştirildiğini belirtti.

Yapılan saldırıların niteliği belirsizliğini koruyor. Ancak güvenlik araştırmacıları, soruların ABD merkezli DNS sunucularına kadar uzandığına dikkat çekiyor. Bu da ağdaki sorunların ne kadar geniş ölçekli olduğunu gözler önüne seriyor.

Kanaldan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, farklı şekillerde gerçekleşen saldırıların yoğunluğunun arttığı belirtildi. Saldırganların kanalın Facebook ve Twitter’daki hesabını da hedef aldığı ifade edildi. Ancak şimdiye kadar şirketin sosyal medya hesaplarının saldırganların eline geçtiğine dair bir işarete rastlanmadı.

Katar Haber Ajansı da kısa süre önce bir siber saldırıya maruz kalmıştı. Söz konusu saldırıyla büyük ölçekli bir veri hırsızlığı gerçekleştirilmişti. Buna ek olarak, Katar’ın hâli hazırda uğraştığı diplomatik krizin de bu saldırı sırasında sisteme yerleştirilen bir yalan haberin yayınlanmasıyla ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Al Jazeera Suudi Arabistan ve Ürdün’de yasaklandı

Suudi Arabistan’ın başını çektiği çok sayıda ülke, hafta içinde Katar ile diplomatik ilişkilerini koparmıştı. Bu karar Al Jazeera’yı da etkilemiş ve kanalın Suudi Arabistan ve Ürdün’de yayın yapması yasaklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER