Teknoloji

Akıllı telefonlarla konuşmak artık öncelik değil

İngiliz mobil operatör O2 akıllı telefonların hangi amaçlarla kullanıldığını ortaya koyan bir grafik yayınladı. Görülüyor ki, telefon konuşmaları akıllı telefonlarla yapılan işler arasında ilk üçe giremiyor. Listenin en tepesinde internette gezinme yer alırken, onu sosyal ağlarda gezinme ve durum güncellemesi yapma ve müzik dinleme onu takip ediyor.

O2 İngiltere’de cihazlardan sorumlu genel yönetici olarak görev yapan David Johnson istatistiklerle ilgili olarak akıllı telefonların İsviçre çakısı benzeri bir nitelik kazandığını; saat, fotoğraf makinesi ve hatta dizüstü bilgisayarları bile fazlalık hâline getirebildiğini kaydetti. Aslında telefonla yapılan konuşma sayılarında veya konuşma için harcanan sürelerde bir düşüşün olmadığını, ancak akıllı telefonların insanların hayatında artık daha fazla yer oynadığını da sözlerine ekledi.

Eskiden bir cep telefonu için konuşturması ve SMS göndermesi yeterliydi. Artık en ucuzunda bile internet erişimi ve sosyal medya kullanımı gibi şartlar arıyoruz. O2’nin araştırması da bu durumu doğrular nitelikte. Bu arada internet kullanımı içinde konuşma işlevinin de yer alabileceğini unutmamak gerek. Biliyoruz ki, birçok kullanıcı artık doğrudan çağrı yapmak yerine Skype gibi VoIP servislerini kullanmayı, böylelikle konuşmalarını bedavaya veya çok ucuza getirmeyi tercih ediyor.

İlgili >> The Telegraph

İLGİLİ HABERLER