Teknoloji

Akıllı telefon satışlarının artması ve yenin zayıflaması Sony’nin çeyreği kârla kapatmasını sağladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung kadar yüksek oranlarda olmasa da, Sony geride kalan çeyrekte mali tablonun artı kısmında kalmayı başardı. 2013 mali yılının ilk çeyreğine ait sonuçları açıklayan şirket, akıllı telefon satışlarındaki artış ve yenin zayıflaması sayesinde çeyreği 35 milyon dolar kârla kapattı. Android işletim sistemli akıllı telefon satışlarındaki artış ve ortalama satış fiyatının yükselmesi çeyreğin kârla tamamlanmasında kilit bir rol oynadı.

sony-new-york-merkez-180113

Kamera biriminin satışlarıysa 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 gerilemesine rağmen, şirkete 82 milyon dolar gelir getirdi. Sony’den yapılan açıklamada bas-çek modelllerin yerini üst sınıf RX serisi modellerinin almasıyla birlikte gelecekte görüntüleme biriminin de daha yüksek kârlara erişeceği belirtildi. Şirketin oyun biriminin performansı bir önceki yıla göre değişim göstermese de, çeyreği 149 milyon dolar operasyonel zarar ile tamamladı. Oluşan zararın gerekçesi olarak PlayStation 4’ün hazırlanması sürecinde Ar-Ge maliyetlerinin artması gösterildi. PlayStation 3, PlayStation 2 ve PSP satışları da 2013 mali yılının ilk çeyreğinde gerilediği, ancak oyun satışları ve yenin zayıflaması nedeniyle burada oluşan zararın telafi edilebildiği belirtildi.

Sony 2014 yılının nisan ayında tamamlanacak mali yılın tamamında 500 milyon dolar kâr elde etmeyi hedefliyor. Bu hedefin tutturlması durumunda Sony, 2012-2013 mali yılına göre performansını yüzde 16 oranında geliştirmiş olacak. Bunun için TV birminin yeniden pozitif bir görünüme kavuşmasının önemine değinen Sony, mevcut tabloda akıllı telefon biriminin başarılı performansının rolünün altını çizmeyi ihmal etmedi.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER