Teknoloji

Akıllı telefon satışlarına koronavirüs darbesi

Akıllı telefon satışlarına koronavirüs darbesi
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Dünyayı kilitleyen küresel koronavirüs salgını teknolojinin önemini bir kez daha gösterse de, teknoloji sektörünün bazı ayaklarına da ciddi bir darbe vurmuş durumda. Mobil cihaz satışları, koronavirüs etkisinin net şekilde görüldüğü alanlar arasında bulunuyor. Araştırma şirketi Strategy Analytics’in verilerine göre; küresel akıllı telefon satışları, geçtiğimiz şubat ayında 2019’un aynı dönemine kıyasla keskin bir düşüş yaşadı.

2019’un şubat ayında dünya genelinde 99.2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşmişti. 2020’nin şubat ayında ise bu sayı 61.8 milyonda kaldı. Bu da, yıllık bazda yüzde 38 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Dünya genelinde satılan akıllı telefonların önemli bir kısmı Çin’de üretiliyor. Koronavirüs salgını, ocak ayında Çin’deki üretim faaliyetlerinin ciddi anlamda sekteye uğramasına sebep olmuştu. Buna ek olarak, fiziksel satış mağazalarının kapalı olması da Çin’deki satışları etkilemişti. Dünya genelinde ise küresel ekonomik problemler nedeniyle daha az kişinin telefon gibi ihtiyaçlar için para ödediği belirtiliyor.

[irp]

Koronavirüs salgını hâlihazırda dünya genelini etkileyen büyük bir probleme dönüşmüş durumda. Strategy Analytics analisti Yiwen Wu, mevcut tabloyu ve bunun mobil cihaz sektörüne etkisini şu sözlerle değerlendiriyor: “Koronavirüs korkusu dünyanın her yerine sıçramış durumda. Pek çok zengin müşteri salgın nedeniyle karantinada. Bu kişiler yeni bir cihaz alamıyor veya almayı düşünecek durumda değil. Bu nedenle akıllı telefon endüstrisini önümüzdeki dönemde oldukça zorlu bir dönem bekliyor. Düşen satışları yeniden canlandırmak için çevrimiçi hızlı satış etkinlikleri gerçekleştirmek veya akıllı saatlerle birlikte paket teklifler sunmak gerekebilir.”

Ancak Wu’nun önerdiği çözümler de satışları canlandırmak için yeterli olmayabilir. Dünya genelinde COVID-19 vakası koyulan kişilerin sayısı sürekli olarak artıyor. Salgının ekonomik etkileri nedeniyle dünya genelinde pek çok kişi işini kaybetme veya daha düşük bir ücretle çalışma riskiyle karşı karşıya. Ekonomik sıkıntılar, akıllı telefon gibi ürünler için yapılacak harcamaların arka plana atılmasına neden olabilir.

⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️

MSI 23.8\" PRO MP243X 1920x1080 (FHD) FLAT IPS 100HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC MONITOR
MSI G2712F 27\" Ultra Rapıd 1ms 180Hz Adaptive-Sync IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör
Bilgisayarda Kaçmaz Fırsatlar
Seçili Dyson Süpürgelerinde Net İndirim
Seçili Dyson Ürünlerinde 3000 TL İndirim
Game Garaj Elite S67 Amd R5 7500F 32GB Ram 1tb SSD RTX5070 120MM Sıvı Soğt Freedos Oyuncu Oem Paket
Asus Prime Lc 360 Argb 360 mm Intel-Amd Uyumlu Sıvı Soğutucu
Hepsiburada Satıcılı Monitörlerde Sepette %5 Net İndirim
Samsung S26 Ailesi Ürünlerinden Alana Samsung Watch 8 5000 TL İndirimli!

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.