Teknoloji

Küresel akıllı telefon pazarındaki düşüş sürüyor

akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Araştırma şirketi Canalys’in hazırladığı rapora göre, 2022’nin temmuz-eylül ayları arasındaki dönemde dünya genelinde 297.8 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Bu sayı, satışların bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 oranında azaldığı anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde, 325.6 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirilmişti.

Küresel akıllı telefon satışları böylelikle üst üste üçüncü çeyrekte de azalmış oldu. Satışların Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerinde yoğunlaştığı belirtilirken, Hindistan ve Filipinler talebin arttığı bölgeler olarak öne çıkıyor. Pazar trendlerine rağmen, Apple ve Samsung’un amiral gemisi telefonlarının da bulunduğu “üst sınıf” telefonlara olan talebin güçlü olması dikkat çekerken, orta segment ve giriş seviyesi telefonlara yönelik ilginin zayıf kaldığı belirtildi.

Samsung 64.1 milyon satış ve yüzde 22’lik pazar payıyla 2022’nin üçüncü çeyreğinde de akıllı telefon pazarının zirvesindeki yerini korudu. Güney Koreli şirketi 53 milyon satış ve yüzde 18 pazar payıyla Apple takip ediyor.

küresel akıllı telefon pazarıiPhone 14 serisi ilgiyle karşılanan Cupertino merkezli şirket, ilk beşteki markalar arasında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla satışlarını artıran tek üretici olarak dikkat çekiyor. Xiaomi 40.5 milyon satış ve yüzde 14 pazarıyla üçüncü sırada yer alırken, Oppo ve Vivo da ilk beşi tamamlayan diğer üreticiler oluyor.

Canalys’in analistleri küresel akıllı telefon pazarında 2022’nin son çeyreği için de pek iyimser görünmüyor. Satışlardaki düşüşün sürmesi beklenirken, mevcut durumu iyi yöneten markaların uzun vadede de şanslı olacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER