Teknoloji

Akıllı telefon lideri Samsung gözünü PC pazarına dikti

Akıllı telefon satışlarında liderliğini giderek daha da sağlamlaştıran Güney Koreli elektronik devi Samsung’un sadece bu yılın üçüncü çeyreğinde 55.5 milyon akıllı telefon sattığı tahmin ediliyor. Şirket böylelikle aynı dönemde 26.9 milyon adet iPhone satışı gerçekleştiren rakibi Apple’ın iki katının üzerinde bir performans sergilemiş oldu. Galaxy S III ise dnyanın en popüler akıllı telefon modeli olma unvanını elinde bulunduruyor. Akıllı telefon tarafında belirli bir doyuma erişen şirket gözüne bilgisayar pazarına çevirmişe benziyor.

Birkaç yıl öncesine kadar akıllı telefon pazarında esamesi okunmayan Samsung birdenbire ortaya çıktı ve fırtına gibi eserek bugünkü konumuna erişti. Şimdiyse sıra PC pazarına gelmiş gibi görünüyor. Şirket HP ve Dell gibi şu sıralar bu pazarda zorluklar yaşayan büyük oyuncuları gözüne kestirmiş gibi görünüyor. Reuters tarafından yayınlanan habere göre, Samsung’un IT çözümlerinden sorumlu başkan yardımcısı Jin Park şirketinin bu yıl 16 milyon adet Windows 7 ve Windows 8 PC sevkiyatı yaptığını dile getirdi. Bu rakam içinde masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile Windows 8 ile çalışan tabletler bulunuyor.

Bu yılın başlarında şirketin idari başkan yardımcısı Nam Seong-woo da gazetecilere Samsung’un bu yıl içinde 2011’de sattığından yüzde 10 daha yüksek PC satışı hedeflediğini, bu esnada PC gelirlerini de yüzde 25 oranında artırmayı planladığını söylemişti. Ortaya çıkan tablo hedeflerin gerçeğe dönüşmesinde başarılı bir şekilde ilerlendiğini gösteriyor.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER