Teknoloji

Akıllı saat pazarında liderlik Samsung’un elinde

Akıllı saat pazarı gelişiyor, ilk Android Wear cihazları ve Apple’ın iWatch saatinin piyasaya girmesi beklenirken Samsung şimdilik bu pazarda önemli bir pay elde etmişe benziyor.

Samsung Gear 2

Strategy Analytics şirketi tarafından hazırlanan rapora göre Güney koreli şirket 700 binlik bir ürün hacmine sahip olduğu düşünülen pazarda 500 bin satış gerçekleştirdi. Bu, yüzde 71’lik bir orana karşılık geliyor. Üstelik bu rakama şirketin yeni pazara giren Gear 2, Gear 2 Neo ve Gear Fit cihazları dahil edilmemiş.

Şirketin ölçtüğü rakamlar orijinal Galaxy Gear akıllı saatinin satışlarını kapsıyor. Satışlarda Galaxy Note 3 ile birlikte satılmasının da önemli bir artış sağladığı belirtiliyor.

Ne var ki, satış rakamlarında orijinal Galaxy Gear için mevcut olan yüksek iade oranından bahsedilmiyor. Çıkan çeşitli haberler bu akıllı saati satın alanların yüzde 30 kadarının cihazlarını satın aldıktan sonra mağazalara geri götürdüğünü öne sürüyor.

Yine de, Strategy Analytics tarafından açıklanan rakamlar giyilebilir ürünler için pazarda büyük bir potansiyelin bulunduğunu gösteriyor. Samsung da şu an için bu potansiyeli en iyi değerlendiren şirket olarak ön plana çıkıyor.

İlgili >> Android Beat, Yonhap

İLGİLİ HABERLER