Teknoloji

Akıllı saat pazarı Apple ve Fitbit sayesinde büyümeye devam ediyor

apple watch series 4 akilli saat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı saat pazarı, herhangi bir yavaşlama sinyali vermeden büyümeye devam ediyor. Bu büyümede önemli bir kilometre taşı da geride kalmışa benziyor. Strategy Analytics’in raporuna göre, 2018’in üçüncü çeyreğinde akıllı saat satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 67 oranında büyüdü ve 10 milyona ulaştı.

Pazarın zirvesindeki isim ise pek şaşırtıcı değil. Apple yılın üçüncü çeyreğinde 4.5 milyon Apple Watch sevkiyatı gerçekleştirerek en tepedeki yerini biraz daha sağlamlaştırdı. Şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre neredeyse 1 milyon daha fazla saat sattı. Bu artışta çeyreğin sonlarına doğru tanıtılıp satışa sunulan Apple Watch Series 4‘ün ne kadar etkisi olduğu konusunda ise bir çıkarımda bulunmak çok kolay değil.

Listenin ikinci sırasında ise Fitbit bulunuyor. İlk akıllı saatini 2017’nin üçüncü çeyreğinde çıkaran şirket, 2018’in üçüncü çeyreğinde 1.5 milyon sevkiyatla pazarda Apple’ın hemen arkasına yerleşti. Bu başarıda en önemli payın şirketin Versa adını taşıyan akıllı saatine ait olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Pazardaki diğer oyuncuların satışları da, daha düşük ölçekte de olsa, artmış durumda. Samsung 1.1 milyon cihaz sevkiyatıyla listede üçüncü sırayı alırken, dördüncü sıradaki Garmin 800 bin saat sevkiyatı gerçekleştirdi. Ancak bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla sadece 200 bin fazla sevkiyat yapılabilmesi, Garmin için bir sıkıntı sinyali olarak değerlendirilebilir.

Akıllı saat pazarındaki büyüme sürecek gibi görünüyor

Akıllı saat pazarındaki büyüme trendinin sürme ihtimali de oldukça kuvvetli görünüyor. Hemen hemen tüm teknolojik ürünlerin satışları, yıl sonunda yılbaşı hediyesi alışverişlerinin de etkisiyle artıyor. Apple Watch Series 4’ün de bu etkiyi biraz daha belirgin hâle getirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER