Teknoloji

Akıllı otomasyon servisi IFTTT’nin iPhone uygulaması çıktı

Çeşitli web servislerini bir araya getiren akıllı web sitesi IFTTT ilk iPhone uygulamasını yayınladı. iPhone için IFTTT uygulaması servisin kendine özgü özelliklerini mobile taşırken, listeye telefondaki uygulamaları kullanarak yeni formüller oluşturma seçeneğini ekliyor. Örnek olarak, uygulama bir ekran görüntüsünü Dropbox’a yüklemek veya Gmail hesabını kullanarak kişi listesine yeni eklenen birisine e-posta göndermek için kullanılabiliyor. Uygulama tamamlanmış Hatırlatıcı görevlerini Jawbone UP akışına veya özenle hazırlanmı bir Google dökümanına taşıyabiliyor.

ifttt-iphone-110713

IFTTT’ye yeni eklenen üç kanal olan Fotoğraflar, Hatırlatıcılar ve Kişiler’in hakkını tam anlamıyla vermek için kullanıcıların yaratıcılıklarından faydalanmaları gerekiyor. Örnek olarak, kişi listesine eklediği her yeni isim için IFTTT’yi kullanarak bir Google Takvim etkinliği oluşturan kullanıcılar insanlarla nerede ve ne zaman tanıştığının kaydını tutabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde kendilerini çektikleri fotoğrafların her birini IFTTT yardımıyla bir Tumblr bloguna yükleyebiliyor. Bu özellik için IFTTT’de sadece ön kamerayla çekilen fotoğraflar için aktive olan bir seçenek bulunuyor. Kullanıcılar formülleri görev sürelerini tamamladığı zaman bir bildirim aracılığıyla uyarılıyor.

Ancak bu yeni kanalların sadece IFTTT uygulaması açıldığı zaman tetiklenmesi uygulamayla ilgili tek problem olarak göze çarpıyor. Kullanıcılar yeni bir fotoğraf çektikten sonra IFTTT uygulamasını açmayı hatırladıkları takdirde fotoğraf istenilen adreslere yükleniyor. Bu durumun önüne geçmek için ”arka plan eş zamanlaması” özelliği mevcut olsa da, bu özellik aktif hale getirildiği zaman pil ömrünün daha hızlı tükendiğini unutmamak gerekiyor. Android’e daha uygun bir yapısı olan IFTTT’nin yöneticileri Android uygulamasının da bir noktada yayınlanacağını dile getirdi.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER