Teknoloji

Samsung AKG N400 ile kendisine rakip çıkarıyor

akg n400

Samsung‘un çok sayıdaki ses markasından biri olan AKG, ilk gerçek kablosuz kulaklığını çıkardı. AKG N400 adını taşıyan kulaklığın ürün sayfası, Samsung’un Güney Kore’deki internet sitesinde görüldü. Bu sayfayı ortaya çıkaran TizenHelp sitesindeki habere göre; aktif gürültü engelleme özelliğine sahip kulaklık, tek şarjla beş saat boyunca çalışabiliyor. Aktif gürültü engelleme özelliği kapatıldığında bu süre altı saate çıkıyor.

AKG N400’ün çıkış zamanlamasının ilginç olduğu söylenebilir. Samsung, Galaxy Buds Plus adını taşıyan kablosuz kulaklığını bundan kısa bir süre önce piyasaya sürmüştü. Galaxy Buds Plus’ın ses teknolojisinin altında da AKG’nin imzası bulunuyor. Ancak N400 ve Galaxy Buds Plus arasında bazı farkların olduğunu da belirtmek gerekiyor.

AKG N400’ün özellikleri itibarıyla daha üst segmentte konumlandığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. IPX7 suya dayanıklılık sertifikasına sahip olan N400, bu alanda Galaxy Buds Plus’ın önüne geçiyor. Galaxy Buds Plus’ta IPX3 suya dayanıklılık sertifikası mevcut. Gürültü engelleme özelliği de AKG N400’le Galaxy Buds Plus arasındaki öne çıkan farklardan biri.

Ancak pil ömrü konusunda Galaxy Buds Plus, AKG N400’e üstünlük sağlıyor. AKG N400’de gürültü engelleme özelliği kapatıldığında bile kullanıcılara en fazla 6 saatlik bir pil ömrü sağlanıyor.

akg n400 Şarj kutusuyla bu sürenin üzerine bir 6 saat daha eklenebiliyor. Galaxy Buds Plus ise tek şarjla 11 saat boyunca çalışabiliyor ve şarj kutusu bu sürenin üzerine 11 saat daha koyuyor.

Bunların dışında Samsung Galaxy Buds Plus ve AKG N400 oldukça benzer özelliklere sahip. Her iki kulaklık da kablosuz şarjı destekliyor. Sesli asistanlar Siri, Google Asistan ve Bixby’nin desteklenmesi iki kulaklığın ortak noktaları arasında bulunuyor. AKG N400’ün Güney Kore dışındaki çıkışı konusunda Samsung’dan henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER