Teknoloji

AirTags ve iPad Pro tanıtım tarihi için mart ayı işaret ediliyor

airtags ipad pro

Apple geçen yılı dört yeni iPhone modeli ve yılın hemen bitiminde duyurulan AirPods Max ile bitirmişti. 2021 yılının şimdiye kadar geçen dönemi Apple donanımları açısından sessiz geçti, ancak bu kimseyi şaşırtmasın. Çünkü geçtiğimiz yıllarda da Apple yılın ilk iki ayını sessiz geçirirdi. Geçen yıl mart ayıyla birlikte şirket yeni ürün duyurularına başlamıştı. Benzer bir durumun bu yıl da tekrarlanması bekleniyor.

Henüz resmi bir duyuru yapılmadı, ancak sosyal medyada dile getirilen bir iddia var. Front Page Tech adlı podcast programının sunucusu olan Jon Prosser, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda Apple’ın Bluetooth tabanlı izleyici cihazının, diğer bir deyişle AirTags’in mart ayında çıkacağını söyledi. Planlanan tarihin değişmediğini dile getirmişti.

Daha önce bu aksesuarın 2020 yılı içinde çıkacağına dair bazı söylentiler ortalıkta dolaşmıştı. Ne var ki, bunlar gerçeğe dönüşmemişti. Prosser, şimdiye kadar gecikmeyle ilgili herhangi bir şey duymadığını da söyledi. Ayrıca gelecek nesil iPad Pro ile ilgili bir yorum üzerine bu cihazın da önümüzdeki mart ayında duyurulabileceğini dile getirdi.

Aslında AirTags geçtiğimiz kasım ayındaki Apple etkinliğinde bekleniyordu. Ancak Apple o etkinlikte sadece M1 işlemciye ve bu işlemciyi taşıyan Mac bilgisayarlara odaklanmayı tercih etti. Prosser’ın dikkate değer bir dedikodu kaydı var. Bu nedenle söylediklerini dikkate almakta fayda var. Ne var ki, geçmişte olduğu gibi Apple’ın planları son dakikada değişebilir.

Bu arada MacRumors’ın da dikkat çektiği gibi, Prosser gelecek nesil iPad Pro’ların 2020 bitmeden çıkabileceği tahmininde bulunmuştu. Ancak bu tahmin de gerçeğe dönüşmedi. Bununla birlikte Prosser, geçtiğimiz nisan ayındaki iPhone SE tanıtım tarihini, mart ayındaki MacBook Air ve ağustos ayındaki yeni iMac tanıtımlarını önceden bilmişti.

Apple, henüz 2021 ile ilgili bir donanım tanıtımına yönelik ipucu vermedi. Ne var ki, şirket mart aylarını da boş geçmez. Eğer dedikodular doğru çıkarsa, Apple için 2021 yılı geçen yıl olduğu kadar dolu geçecek gibi görünüyor. Şirketin mart sonuna kadar birden fazla cihaz duyurduğunu görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER