Teknoloji

Apple’ın AirTag 2 planları çıkış tarihi ve Vision Pro desteğine dair ipuçları veriyor

apple airtag inceleme

Beklenen AirTag 2 hakkındaki dedikodulara analist Ming-Chi Kuo da katıldı. Kuo’ya göre, toplu üretimin 2024’ün sonlarına doğru başlaması ve AirTag 2’nin bir şekilde Apple Vision Pro ile entegrasyon sağlaması planlanıyor. 2022’nin Haziran ayında Ming-Chi Kuo, eğer birinci nesil AirTag başarılı olursa, Apple’ın ikinci nesil bir model geliştireceği tahmininde bulunmuştu. Sorunlarına rağmen, AirTags büyük bir başarı elde etti ve Kuo, konu hakkında bir yıl içinde üçüncü raporunu hazırladı.

AirTag 2 ve Apple Vision Pro Entegrasyonu

Çarşamba günü X/Twitter üzerinden kısa bir açıklama yapan Kuo, AirTag 2 hakkındaki dedikoduları doğruladı fakat detay vermedi. Apple Vision Pro’ya Bul özelliğinin eklenmesi kaçınılmaz görünüyor. iPhone zaten aksesuarları bulmak için yönlendirme özelliği kullanıyor, bu nedenle bu yeteneğin karma gerçeklik gözlüğüne eklenmesi mantıklı görünüyor.

Ağustos ayında Kuo, AirTag 2’nin 2024’te piyasaya sürüleceğini söylemişti. 2024’ün sonlarına doğru toplu üretimin başlaması ise bu tahmini biraz aksatıyor. Apple’ın normal üretimden piyasaya sürme takvimi göz önüne alındığında, cihazlar Mart veya Nisan 2025’te piyasaya sürülebilir. Elbette bu, Kuo’nun zaman çizelgesinin doğru olduğunu varsayarsak gerçekleşecektir.

Kuo, genellikle bir raporu tedarik endüstrisindeki kaynaklara dayandırırken dikkatli olur, ancak bu sefer böyle bir açıklama yapmadı. Tam yazısında, Apple’ın AirTag’i daha da geliştirmek istemesi için başka bir neden olduğunu belirtiyor.

AirTag donanımı, cihazın Nisan 2021’de tanıtılmasından bu yana değişmedi, ancak yazılımı, özellikle takip etme özelliklerini geliştirmek amacıyla belirli aralıklarla güncellendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER