Teknoloji

AirPods’un pil ömrünü uzatacak iOS 14 özelliği

Apple AirPods Pro İncelemesi kablosuz kulaklık 2 ios 15

Apple yeni duyurusu yapılan iOS 14’e AirPods’un pil ömrünü artıracak yeni bir özellik de ekliyor.

Apple, işletim sisteminin AirPods’un pillerinin hızlı şekilde ömrünü doldurmasının önüne geçeceğini, bunun için de onları genelde ne zaman şarj ettiğinizi öğreneceğini ve şarj işlemini ne zaman otomatik olarak durması gerektiğini belirleyeceğini söylüyor. AirPods hemen yüzde 100 doluluğa ulaşmak yerine, yüzde 80 şarjda duracak ve daha sonra şarj işlemini sürdürecek. Böylelikle yüzde 100 doluluğa uzun bir zaman aralığında ulaşmış olacak.

Aralarında Apple ürünlerinin de bulunduğu çoğu modern cihaz lityum iyon piller kullanıyor. Uzmanlar bunların her zaman yüzde 100 dolulukta tutulmaması gerektiğini belirtiyor. Şarj miktarını minimuma indirmek lityum iyon pilin ömrünü uzatabilir.

Aslında bu fikir yeni sayılmaz. Aralarında iPhone’ların ve MacBook’ların da bulunduğu birçok pilli cihazda Optimize Edilmiş Batarya Şarjı olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özellik bulunuyor. Bu sayede pilin hızlı bir şekilde ömrünü doldurmasının önüne geçiliyor.

AirPods bu tarz bir şarj mekanizmasına telefonlar ve tabletlerden daha çok ihtiyaç duyar. Diğer iki cihazın pilini yetkili servislerde değiştirebilirsiniz, ancak AirPods’un pili modüler yapıda değil ve gövdeye yapıştırıcıyla tutturulmuş durumda. Bu nedenle de pil değişimi imkansıza yakın görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER