Teknoloji

AirPods’un iki yeni versiyonunu yıl bitmeden görebiliriz

apple airpods 2 kutu açılımı

Apple ikinci nesil AirPods kablosuz kulaklığını gelecek ay çıkarmıştı. Ancak 2019 bitmeden kablosuz kulaklıkların yeni bir versiyonunu göreceğiz gibi duruyor. DigiTimes‘ın haberine göre, AirPods’un gelecek nesil versiyonunun bir parçası da gürültü bastırma özelliği olacak.

Dışarıdan gelen gürültüyü engelleme özelliğinin Apple’ın en son çıkardığı modelde de yer alacağı konuşuluyordu. Ancak bu özellik yılın sonlarına doğru çıkabileceği söylenen yeni kulaklıklara saklanmış gibi görünüyor.

Apple’ın ürün lansmanlarıyla ilgili olarak geçmişte doğru çıkan tahminlerde bulunan analist Ming-Chi Kuo, 2019 sonlarında çıkacak yeni bir AirPods’un varlığını işaret ediyor. Kuo’nun elde ettiği bilgiler, 2019 sonlarında bir değil, iki yeni modelin çıkabileceğini gösteriyor. Çıkacağı iddia edilen üçüncü nesil AirPods modellerinden biri mevcut modelin sadece küçük değişiklikleri barındıran versiyonu olacak. Kablosuz yonganın daha da geliştirilmesi, pil ömrünün daha da artırılması gibi özelliklerle, yine 1099 TL’lik aynı fiyatı taşıyabilir. Eğer yeni nesilde kablosuz şarj kutusu standart olursa, o da çok memnun edici olur.

Geliştirilme çalışmaları yapılan diğer yeni versiyon ise, yepyeni bir tasarıma sahip olacak. Tasarım değişiklikleri nedeniyle daha yüksek fiyattan gelecek. Ne Kuo, ne de DigiTimes, bu sözü edilen yeni modelin tasarım değişiklikleri hakkında bir bilgi vermiyor. Aynı zamanda fiyatının şu anki en yüksek fiyat olan 1399 TL’nin (kablosuz şarj kutulu yeni nesil AirPods’un fiyatı) üstünde olup olmayacağı da bilinmiyor.

Kablosuz şarj demişken, ikinci nesil model için konuşulan en önemli yeniliklerden bir tanesi de bu olmuş ve gelmişti. Gürültü bastırma, suya dayanıklılık, sağlık izleme özelliği ve siyah renk seçeneği gibi özellikler de istek listesinde yer alıyordu, ancak gerçeğe dönüşmemişti. Ne var ki, 2019’ın sonlarında yeni AirPods modellerinin geleceği konuşulduğuna göre, bu istenen özelliklerin de gelişi için fazla beklenmeyebilir gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER