Teknoloji

Apple AirPods Studio ile üretimde önemli bir değişikliğe gidecek

beats studio pro

Apple’ın AirPods Studio adını taşıyacağı söylenen kafa üstü kulaklığıyla ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikoduların en yenisi AirPods Studio’nun üretim yeriyle ilgili. The Information’ın haberine göre, Apple yeni kulaklığının üretimine Vietnam’da başlayacak.

Apple hâlihazırda AirPods gibi bazı ürünlerini Vietnam’da üretiyor. Ancak şirket ilk kez yeni bir ürünün üretimine Vietnam’dan başlamış olacak. Cupertino merkezli şirket şimdiye kadar yeni ürünlerini üretmeye Çin’de başlamış, daha sonrasında üretim sahasını başka ülkeleri kapsayacak şekilde genişletmişti.

Apple’ın bu plan değişikliğinin temelinde ise ABD ve Çin arasındaki gerilim yer alıyor. Şirket bir süredir iPhone üretimini de Hindistan gibi başka ülkelere kaydırmayı planlıyor.

Apple’ın Çin’de de AirPods Studio üretmeyi planladığı söyleniyor. Şirketin üretim hacmini nasıl paylaştıracağı konusunda ise ortada somut bir bilgi bulunmasa da, teknik altyapı itibarıyla ağırlığın Çin’e verilmesi sürpriz olmayacaktır.

Apple’ın Vietnam’daki üretim için Goertek ve Luxshare gibi tedarikçilerle görüştüğü söyleniyor. Kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple’ın Vietnam’daki yerel üretim kapasitesi hakkında daha fazla bilgi edindikten bu ülkedeki üretim çalışmalarını artırabileceği belirtiliyor.

AirPods Studio ile Apple, bugüne kadar Beats ile boy gösterdiği kafa üstü kulaklık pazarına kendi markasıyla girmiş olacak. Kulaklıkta Apple’ın AirPods Pro’da sunduğu aktif gürültü engelleme gibi özelliklerden bazılarının bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. AirPods Studio’nun yurt dışı fiyat etiketinde 399 dolar yazması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER