Eğlence

AirPods Pro ve Max ile tvOS ve macOS’e uzamsal ses desteği geliyor

airpods max pro uzamsal ses tvos

Apple uzamsal ses desteğini AirPods Pro ve Max aracılığıyla tvOS ve macOS’e götürüyor. Şirket, kulaklıklarının yerleşik ivmeölçer ve jiroskopundan faydalanarak kullanıcının kafa hareketlerini takip eden bir üç boyutlu ses efekti oluşturacak.

Apple, uzamsal ses desteğini AirPods Pro’yla birlikte duyurmuştu. Şirket, pazartesi günü gerçekleştirdiği WWDC 2021 açılış etkinliğinde ise bu özelliğin Apple Music ve FaceTime görüşmelerine de geldiğini duyurmuştu.

Apple’dan yapılan basın açıklamasında, macOS’te uzamsal ses desteğinden yararlanılabilmesi için bilgisayarın Apple’ın en yeni M1 işlemcisi ve macOS Monterrey işletim sistemiyle çalışması gerektiği belirtildi. Apple, WWDC sunumunda ise uzamsal sesin tvOS’e sonbaharda geleceğini çevreleyen bir deneyim sunacağını ve baş takibini dinamik şekilde gerçekleştireceğini belirtmişti.

tvOS’te uzamsal ses desteğinin sadece Apple TV 4K ile çalışacağı söylense de, şirketten henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil. Apple TV’de hangi uygulamaların bu özelliği destekleyeceği de bilinmiyor. AirPods Pro ve Max dışındaki kulaklıklara uzamsal ses desteğinin ne zaman geleceği konusunda da şu an için bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER