Teknoloji

AirPods Pro ve AirPods için performansı artıran yeni bir güncelleme

airpods ve airpods pro ipuçları

Apple, AirPods ve AirPods Pro için yeni bir yazılım çıkardı. Güncelleme ses aksesuarlarına dağıtılmaya başlandı ve otomatik olarak yükleniyor. Ne var ki, kablosuz kulaklıklara gelen güncellemenin ne gibi değişiklikler getirdiği şu an için tam olarak belli değil.

2C54 numaralı yeni yazılım hem AirPods hem de AirPods Pro’da eski yazılımın yerini alıyor. Güncelleme ile birlikte ilk kez her iki ürün de aynı derleme numarasını kullanıyor. Halbuki önceden her ikisi için ayrı derleme kullanılıyordu.

Bu, AirPods Pro için çıkan ikinci yazılım olma özelliğini taşıyor. İlk yazılım güncellemesi 2B588 numarasını taşıyordu ve 14 Kasım tarihinde çıkmıştı. Sadece AirPods Pro’ya gelmiş, AirPods için dağıtılmamıştı.

Apple, aksesuar yazılım güncellemeleri için sürüm notları çıkarmıyor. Bu da yeni yazılımın neler getirdiğini tam olarak bilmekte zorlanmamıza neden oluyor. Özellikler hakkında bir açıklama yapılmadığına göre, yeni yazılımın Apple ekosistemindeki diğer işletim sistemleriyle uyumluluğun artırıldığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda performans tarafında da iyileştirmeler olacaktır. Bir de AirPods Pro’nun ses çıkış şiddetinin arttığını söyleyen bazı kullanıcılar mevcut durumda.

Her iki kablosuz kulaklık modelinden bir tanesine sahip olanların güncellemeyi uygulamak için herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor. Güncelleme kulaklık iPhone veya iPad’e bağlandığında otomatik olarak uygulanıyor. Yazılım güncellemesi için elle uygulama yöntemi bulunmuyor. Ancak versiyon numarası kontrolünü Ayarlar > Genel > Hakkında yolunu takip edip AirPods Pro veya AirPods bölümünün karşısına denk gelen numara ile yapabilirsiniz.

Güncelleme AirPods’un şarj kutusuna yerleştirilmiş olmasını gerektiriyor. Ayrıca kutunun şarj edilmiş ve iOS cihazının menzilinde bulunması da şartlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER