Teknoloji

AirPods Pro’nun gördüğü ilgi Apple’ı harekete geçirdi

airpods pro

AirPods Pro, geçtiğimiz ayın son günlerinde tanıtılmıştı. Tanıtılmasının ardından çeşitli ülkelerde satışa sunulan kulaklık, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de piyasaya sürülmüştü. AirPods Pro’nun beklenenden daha fazla ilgi gördüğü haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti. Japon ekonomi gazetesi Nikkei tarafından yayınlanan yeni bir haber de bu iddiayı destekliyor.

Habere göre; Apple, AirPods Pro’ya yönelik talebi karşılayabilmek için aylık üretim kapasitesini 1 milyondan 2 milyona çıkardı. Şirketin bunun için Çin merkezli üretim ortaklarından biri olan Luxshare’in kapısını çaldığı belirtildi.

AirPods Pro’nun yanı sıra, standart AirPods’a olan talep de yüksek görünüyor. Nikkei’nin haberinde Apple’ın standart AirPods üretiminin artırılması için de bir diğer üretim ortağı olan GoerTek ile çalıştığı ifade edildi. GoerTek’in AirPods üretimini Vietnam’daki fabrikasında gerçekleştirdiği de haberde verilen bilgiler arasında bulunuyor.

Apple’ın üretimi artırma kararı iki açıdan dikkat çekiyor. Bunlardan ilki, şirketin kablosuz kulaklık pazarındaki liderliğini güçlendirerek sürmesi. Son rakamlara göre bu pazarın yüzde 45’ini kontrol eden şirket, zirvedeki yerini sağlamlaştıracağa benziyor.

AirPods Pro için ne kadar ödemek gerekiyor?

Nikkei tarafından vurgu yapılan ikinci nokta ise Apple’ın kapasite artırımı için yine Çin’i tercih etmesi. Şirket, ABD’de Çin’den gelecek tüketici elektroniği ürünlerine uygulanacak ekstra gümrük vergilerinden muafiyet konusunda sıkı bir lobi faaliyeti yürütüyor. Apple üretimde Çin’e olan bağımlılığını azaltmaya çalışsa da, olası bir kapasite artışı durumunda yine Çin’deki üretim ortaklarının kapısını çalıyor.

AirPods Pro, hâlihazırda Apple’ın çevrimiçi mağazasında 1899 TL karşılığında satılıyor. Orijinal AirPods’un ise kablosuz şarj uyumlu kutuya sahip versiyonu için 1399 TL, standart versiyon içinse 1099 TL ödemek gerekiyor. Bunların da Apple’ın çevrimiçi mağazasındaki fiyatlar olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER