Teknoloji

Gelecek nesil Apple AirPods Pro sağlık kontrol merkezi mi olacak?

airpods pro 2 inceleme

Apple, teknoloji devlerinin arenası içinde sıklıkla kendini yenileyerek adından söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle popüler kulaklık serisi AirPods, kullanıcılara sunduğu üst düzey ses deneyiminin yanı sıra, yenilikçi özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak Mark Gurman’ın Power On adlı bülteninde belirttiğine göre, AirPods Pro‘nun bir sonraki versiyonunun sadece gelişmiş bir müzik deneyimi sunmayacağını, ayrıca sağlıkla ilgili bilgileri de izleyebileceğini işaret ediyor.

AirPods Pro’nun bu yepyeni versiyonunun, kullanıcıların işitme sağlığına dair bilgileri analiz edebilen ve hatta kulak yoluyla vücut ısısını ölçebilen bir dizi sağlık özelliği sunacağı belirtiliyor. Bu özellikler, kullanıcıların sağlıklarını daha yakından izlemelerine olanak tanıyarak hem kişisel sağlık monitörüne dönüşebilir, hem de günlük yaşamdaki rahatlığı artırabilir.

Şu anda, mevcut AirPods modelleri, kullanıcıların işitme yeteneklerine göre ses profillerini ayarlayabilen audiogramları destekliyor. Ancak yeni AirPods Pro’nun bu özelliği genişletebileceği ve dahili bir işitme testi özelliği sunabileceği düşünülüyor. Bu özellik, kullanıcıların işitme sağlıklarını doğrudan AirPods aracılığıyla kontrol etmelerine olanak sağlayacak ve potansiyel işitme sorunlarını belirlemelerine yardımcı olacak.

AirPods Pro da USB-C’ye geçecek

Sağlıkla ilgili bu özelliklerin dışında, yeni AirPods Pro modelinin de USB-C’ye geçiş yapacağı söyleniyor. USB-C bağlantısı, AirPods’un daha geniş bir cihaz yelpazesiyle uyumlu olmasını sağlayacak ve şarj etme konusunda daha fazla kolaylık sağlayacaktır. USB-C’nin AirPods’a geleceği dedikodusu, sağlıkla ilgili özelliklerden daha somut görünüyor, ancak yine de Apple’ın resmi onayını bekliyoruz.

Fakat tüm bu özelliklerin olası yararlarına rağmen, iddialara göre, yeni AirPods Pro modeli hemen piyasaya sürülmeyecek. Aslında, Bloomberg’den Mark Gurman, bu yeni sağlık özelliklerinin “birkaç ay hatta yıllar” sürebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, AirPods Pro’nun yeni modelinin yakında çıkmasının pek olası olmadığını belirtiyor.

Bununla birlikte, tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo’nun geçtiğimiz ayında yaptığı bir açıklama, USB-C versiyonunun bu yılın ikinci veya üçüncü çeyreğinde gelmesini beklediğini belirtti. Bu durum, Apple’ın yeni donanımın sadece güncellenmiş bir şarj portuna sahip yeni bir kılıf olabileceğini düşündürüyor. Bu, Apple’ın 2021’de AirPods Pro için standalone MagSafe kılıfı tanıttığında yaptığı gibi olabilir.

Sonuç olarak, Apple’ın AirPods Pro’nun sonraki modeli üzerinde çalıştığına dair bu söylentiler, teknoloji dünyasının heyecan verici bir bakış açısını sunuyor. Şimdilik, ne zaman ve nasıl bir şekilde hayata geçirileceği hala belirsizliğini koruyor. Ancak tüm bu dedikodular, Apple’ın popüler kablosuz kulaklığının bir sonraki modelinin sadece üstün bir ses deneyimi sunmayıp, aynı zamanda sağlıkla ilgili verileri de izleyerek kullanıcılara daha holistik bir deneyim sunabileceği konusunda umut veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER