Teknoloji

Yeni AirPods Pro’da şeffaf moda geçiş çok daha kolay olabilir

apple airpods pro

Apple’ın kablosuz kulaklık modellerinden biri olan AirPods Pro, aktif gürültü engelleme konusunda en iyi iş çıkaran seçenekler arasında yer alıyor. Kulaklık uzun süredir yenilenmese de, bu durumda bir değişiklik söz konusu değil.

Apple’ın kulak içi kulaklığını kullananlar aktif gürültü engelleme sayesinde kendilerini dış dünyadan soyutlayabiliyor. Şeffaf mod ise kullanıcıların başkalarıyla konuşurken kulaklığı çıkarmadan iletişim kurmasını sağlıyor.

Görünen o ki; Apple, AirPods Pro’nun aktif gürültü engelleme ve şeffaf modları arasında geçiş yapabilen yeni bir versiyonu üzerinde çalışıyor.

Apple’ın kısa süre önce ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yaptığı başvuru, AirPods Pro’nun anahtar bir kelimeyle şeffaf moda geçmesini sağlayan sistemin varlığını gösteriyor. Bu sistem akıllara “Hey Siri” veya “Hey Google” gibi sözlerle dijital asistanların aktif hâle gelmesini getiriyor.

Patent dosyasına göre, kullanıcılar aktif gürültü engelleme ve şeffaf mod arasında geçiş yapmayı sağlayacak bir “kelimeler listesi” de oluşturabilecek. Bu listedeki kelimelerden biri kulaklık tarafından fark edildiğinde otomatik olarak şeffaf moda geçiş yapılacak.

Bu özelliğin 2022’de tanıtılması beklenen yeni nesil AirPods Pro ile kullanıma sunulabileceği belirtiliyor. Ancak patentli teknolojilerin her zaman tam anlamıyla kullanıma hazır olmayabileceğini de akıldan çıkarmamakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER