Teknoloji

Yeni AirPods’un adı ve çıkış tarihi hakkında dikkat çekici iddia

airpods 3

Apple‘ın gürültü bastırma özelliğine sahip bir AirPods üstünde çalıştığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu yeni AirPods’un çıkışı için önce 2019 işaret edilmiş, ancak daha sonra öngörüler 2020 olarak revize edilmişti. China Economic Daily gazetesinde yer alan habere göre, Apple bu modeli AirPods Pro ismiyle ekim ayı sona ermeden duyuracak.

AirPods Pro‘nun gürültü bastırma özelliğini desteklemek amacıyla metal tasarıma sahip olacağı iddia ediliyor. Kulaklığın ABD’deki satış fiyatının ise 360 dolar civarında olabileceği söyleniyor. Daha önce çıkan haberlerde, yeni AirPods’un sporda veya tatilde kullanım için suya dayanıklı olabileceği belirtilmişti.

Yeni AirPods’un tasarımına dair işaretler de kısa süre önce iOS 13.2’nin beta sürümünde görülmüştü. 9to5Mac sitesi, Apple’ın yeni AirPods’unun eski kulak içi kulaklıklarına benzer bir tasarıma sahip olabileceğini gösteren bir ikonun varlığını keşfetmişti. Apple’ın yeni AirPods’ta gürültü bastırma özelliğini ayarlamayı anlatmak için kullandığı animasyon da yine 9to5Mac tarafından ortaya çıkarılmıştı. Yeni AirPods’a ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf da kısa süre önce internette dolaşmaya başlamıştı.

apple airpods 3 sızıntıiOS 13.2’de AirPods referanslarının bulunması, yeni AirPods’un kısa süre içinde tanılmasına yönelik beklentileri kuvvetlendiriyor. Apple’ın ekim ayında bir etkinlik düzenleme ihtimali daha önce dillendirilse de, ayın sonlarının yaklaşmasıyla birlikte bu ihtimal zayıflamışa benziyor.

AirPods Pro karşısında güçlü rakipler bulacak

Apple orijinal AirPods’u 2016’nın sonunda satışa sunmuş, ancak kulaklığı stoklarda bulmak pek kolay olmamıştı. Bu durumun AirPods Pro’da tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor.

AirPods Pro, 2019’da piyasaya çıktığı takdirde karşısında önemli rakipler bulacak. Amazon’un 129 dolarlık Echo Buds kulaklığı, ekim ayı içinde satışa sunulacak. Microsoft ise 249 dolarlık Surface Earbuds modelini 2019 sona ermeden piyasaya sürmeyi planlıyor. Google’ın yeni nesil Pixel Buds‘ı ise 2020’nin ilkbaharında 179 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda olacak. Kısacası teknoloji dünyasının dev şirketleri, kablosuz kulaklık pazarında da sert bir mücadeleye girişecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER