Teknoloji

AirPods Pro 2’nin tanıtım tarihi için yeni öngörü

airpods pro 2

AirPods Pro 2 olarak da anılan ikinci nesil AirPods Pro hakkındaki haberler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple merakla beklenen yeni kablosuz kulaklığını 2022’nin ikinci yarısında çıkaracak.

Apple geçtiğimiz sonbahar üçüncü nesil AirPods‘u çıkarmasına rağmen, ikinci nesil AirPods’u satmaya da devam ediyor. Ancak Kuo’ya göre, şirket bu senaryoyu yeni AirPods Pro’da tekrarlamayacak. İkinci nesil AirPods Pro’nun çıkışının ardından orijinal AirPods Pro’nun satışları durdurulacak. Orijinal AirPods Pro’nun 2019’un ekim ayının sonunda tanıtıldığını düşününce buna pek şaşırmamak gerekiyor.

Kuo, ikinci nesil AirPods’un satışı sürdüğü için üçüncü nesil AirPods’a olan ilginin bariz şekilde düşük kaldığına dikkat çekti. Tecrübeli analist, bu durum nedeniyle Apple’ın üretim ortaklarına verdiği AirPods 3 siparişlerini yüzde 30 oranında azalttığını belirtti.

Kuo, daha önceki paylaşımlarında AirPods Pro 2’de orijinal AirPods Pro’nun H1 çipine kıyasla belirgin şekilde iyileştirilmiş bir kablosuz çipin bulunacağını ifade etmişti. Söz konusu çip, aktif gürültü engelleme gibi sesle bağlantılı özellikleri yönetiyor. Bu özelliklerin iyileşmesi de pil ömrünü artıracaktır. Yeni AirPods Pro’nun Apple Music’te kayıpsız ses desteği sunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Yeni AirPods Pro’nun şarj kutusunun ses çıkarabileceği ve böyle kaybolduğunda daha kolay bulunabileceği de daha önce Kuo tarafından paylaşılan özelliklerden biri olmuştu. Kutunun suya dayanıklı olacağı da konuşulan yenilikler arasında yer alıyor.

Apple’ın yeni AirPods Pro’da kulaklık saplarının çıkarıldığı bir tasarıma geçiş yapabileceğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, yeni AirPods Pro’nun geçtiğimiz yıl çıkan Beats Studio Buds’a benzer bir tasarıma sahip olacağı söylenebilir.

Başka bir iddiaya göre, AirPods Pro 2 egzersiz takibi için hareket sensörleriyle gelecek. Bu sensörlerin Apple Watch’u destekleyeceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER