Eğlence

AirPods Pro 2 kayıpsız ses desteği ve ses çıkaran şarj kutusuyla gelebilir

airpods pro 2

Apple analisti Ming-Chi Kuo, yatırımcılara gönderdiği bir notta, ikinci nesil AirPods Pro’nun, yani AirPods Pro 2 modelinin Apple Lossless Audio Codec’i (ALAC) destekleyebileceğini ve hatta onu bulmanıza yardımcı olacak bir ses çıkaran bir kılıfla gelebileceğini öne sürüyor.

Şu anda, orijinal ses dosyasındaki tüm verileri koruyarak daha yüksek kaliteli ses sağlayan bir dosya sıkıştırma biçimi olan kayıpsız sesi destekleyen bir AirPods modeli bulunmuyor. Her AirPods modeli, hatta daha pahalı olan AirPods Max bile, ses sağlamak için Bluetooth’u kullanıyor ve bu da cihazları, kayıplı bir ses sıkıştırma biçimi olan Advanced Audio Codec’i (AAC) kullanmakla sınırlıyor. Şimdiye kadar, Apple Music‘te ve başka yerlerde kayıpsız sesten yararlanabilen tek Apple cihazları iPhone, iPad, Mac, Apple TV 4K ve Apple HomePod oldu. Kayıpsız sesin ana dezavantajı, dosyalarının cihazınızda daha fazla depolama alanı kaplaması ve çevrimiçi akışın mobil veri planlarını hızla tüketmesi oluyor.

AirPods Pro 2, ALAC’ı desteklerse, Apple’ın bunu başarmak için Bluetooth’u terk etmesi veya teknolojinin bazı engellerini aşması gerekecek. Bluetooth’un sınırlamaları, What Hi-Fi‘nin Apple akustikten sorumlu başkan yardımcısı Gary Geaves ile yaptığı son röportajda gündeme getirildi. Röportaj sırasında Geaves, şirketin Bluetooth teknolojisinden en iyi şekilde yararlanmak için çok çalışması gerektiğini söyledi ve ayrıca “Bluetooth’un bazı sınırlarını en üst düzeye çıkarmak veya aşmak için oynayabileceğimiz birkaç numara var” dedi, bununla birlikte daha fazla bant genişliğinin ideal olacağını söyledi. Bu da gelecekle ilgili bir ipucu olarak nitelendirilebilir.

Ses yayan bir şarj kutusu olasılığına gelince bu, AirPods kulaklıklarınız yanınızda olmazsa, kutusunu bulmanıza yardımcı olabilir. Şu anda Bul uygulaması aracılığıyla onları bulmaya çalıştığınızda yalnızca AirPod’ların kendileri ses çıkarıyor. 9to5Mac ve AppleInsider tarafından da not edildiği gibi Kuo, AirPods Pro 2’nin tasarımının yenilebileceğini ve daha önce Bloomberg tarafından da söylenmiş olan fitness odaklı özelliklerinin gelebileceğini tahmin ediyor. Ayrıca Kuo, Apple’ın AirPods Pro 2’yi 2022’nin dördüncü çeyreğinde, yani ilk AirPods Pro’nun piyasaya sürülmesinden yaklaşık üç yıl sonra piyasaya sürebileceğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER