Teknoloji

AirPods Pro 2 egzersiz takibi için hareket sensörüyle gelecek

airpods pro 2

Apple’ın önümüzdeki ilkbahar aylarında yeni ürünlerini tanıtacağı bir etkinlik gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu etkinlikte iPhone SE 3’ün, yeni bir iPad Air’in ve yeni nesil Apple Silicon işlemcili en az bir MacBook modelinin tanıtılabileceği söyleniyor. AirPods Pro 2 de şirketin bu yıl tanıtması beklenen ürünler arasında yer alıyor.

AirPods Pro 2’yle ilgili söylentiler de uzun süredir etrafta dolaşıyor. Kulaklıkta spor odaklı özelliklerin bulunacağı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Yeni bir haber de bu iddiayı doğruluyor.

Bloomberg’in Mark Gurman ve Debby Wu imzalı haberine göre, AirPods Pro 2’de egzersiz takibi için özel hareket sensörü bulunacak. Cupertino merkezli şirket, Apple Watch’ta da söz konusu sensörü kullanıyor.

Apple’ın AirPods Pro 2’de tasarım değişikliğine gidebileceği de iddialar arasında yer alıyor. Şirketin kulaklığın sap bölümlerini çıkaracağı söyleniyor. Apple’ın daha gelişmiş ses odaklı özellikler sunmak için yeni bir çip kullanması da beklentilerden biri. Böylelikle aktif gürültü engelleme gibi özelliklerin gelişmesi ve pil ömrünün de uzaması bekleniyor.

AirPods Pro 2’nin Apple Kayıpsız Ses Kodlayıcısı’nı (ALAC) destekleyeceği de iddialar arasında yer alıyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa; AirPods Pro 2, Apple’ın kablosuz ses desteği sunan ilk ürünü olacak.

Bir diğer ilginç iddia ise AirPods Pro 2’nin şarj kutusuyla ilgili. Şarj kutusunda ses yayma özelliği bulunacağı söyleniyor. Bu özellik, kulaklık içinde yokken şarj kutusunun bulunmasını kolaylaştırabilir. Hâlihazırda Apple’ın Bul uygulaması üzerinden AirPods’un ses çıkarması sağlanabiliyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo da AirPods Pro 2’nin egzersiz odaklı, yuvarlatılmış bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacağını iddia ediyor.

İddialara göre, AirPods Pro 2 yılın dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Bu da kulaklığın ekim ile aralık ayları arasında piyasaya sürülebileceği anlamına geliyor. Ancak Apple’ın AirPods Pro 2’yi daha erken bir tarihte tanıtıp satışa sunmasının da ihtimaller arasında olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER