Teknoloji

AirPods otomatik değiştirme ve Uzaysal Ses özellikleri ile güncelleniyor

airpods pro 2

Apple, popüler kablosuz kulaklığı AirPods için hazırladığı yeni özellikleri de WWDC 2020 etkinliğinde duyurdu. AirPods kullanıcıları cihazlar arasında otomatik değiştirme özelliğinden yararlanabilecek. AirPods Pro sahiplerine de üç boyutlu ses deneyimi getirecek “Uzaysal Ses” isimli bir özellik sunulacak.

Otomatik değiştirme özelliği AirPods Pro’da, ikinci nesil AirPods’da, Powerbeats’te, Powerbeats Pro’da ve Beats Solo Pro’da yazılım güncellemesiyle kullanıcılara ulaştırılacak. Burada ses girişleri, kullanıcıların iCloud hesapları üzerinden kullandığı Apple hesaplarına göre otomatik olarak değiştirilecek.

Örneğin, iPhone’unuzda müzik dinlerken Mac’inizde bir video izlemeye başladığınızda ses akışı otomatik olarak iPhone’dan bilgisayara geçecek. Ya da iPhone’unuzda bir çağrı yanıtladığınızda ses otomatik olarak yeniden telefona aktarılacak.

airpods otomatik değiştirmeApple, AirPods Pro için “Uzaysal Ses” adını taşıyan bir özelliği de duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde AirPods Pro sahipleri, sinemadaymış gibi bir ses deneyimi yaşayabilecek. Uzaysal Ses ile kullanıcıların başları ve kullandıkları cihazın açısına göre sürekli kalibrasyon yapılacak.

Apple, Apple TV cihazları için AirPods ses paylaşımı özelliği de sunmaya başlıyor. Böylelikle iki kullanıcının kulaklıklarını takarak birlikte film izlemesi mümkün hâle gelecek. iOS 14 ile birlikte AirPods kullanıcıları, kulaklıklarını şarj etmeleri gerektiği konusunda bildirim alabilecek.

Apple, yeni AirPods özelliklerinin ne zaman dağıtıma çıkacağı konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER