Teknoloji

AirPods Max söküm testi ile kulaklığın karmaşık yapısını görün

airpods max

Apple hiçbir zaman yetkili servislerin dışında ürünlerinin açılıp tamir edilmesine sıcak bakmadı. Bazen donanım tetikleyicileriyle bazen de bazı yazılım doğrulama süreçleriyle şirket, yetkili araçları ve yazılımı olmayanların ürünlerini parçalara ayırıp yeniden bir araya getirmesini zorlaştırmaya çalıştı. Bazı durumlarda ise sadece cihazın tasarlanma şekli bile başlı başına bir engel görünüyor. En son ürün AirPods Max de kesinlikle bu kategoriye giriyor.

Daha en başından iFixit, yeni kulaklıkları açmanın bile oldukça fazla çalışma gerektirdiğini keşfetti. Aslında bu tür bir ses aksesuarı için söz konusu durum alışılmadık olsa da, Apple’ın diğer ürünlerindeki yaklaşımına oldukça benzer, bu yüzden tam olarak şaşırtıcı sayılmaz.

Örneğin piller, karmaşık tasarımın bulunduğu noktalardan bir tanesi. iFixit, AirPods Max’in X-ışını taramasını yaparken fark ettiği ilk husus bu oldu. Görünürde hiçbir konektör olmadığından ve yalnızca lehim bağlantıları ve telleri bulunduğundan, bu cihazın içindeki pilleri değiştirmenin kolay bir iş olmayacağını gösteriyor. İşin ilginç tarafı, her iki kulaklığı besleyen iki pil de yalnızca tek bir kulaklık tekinde bulunuyor ve karşı kulaklık tekinde ağırlık boş bırakılıyor.

Söküm işleminde her kulaklık tekinde bir tane olmak üzere iki özdeş devre kartının olduğunu gösteriyor. İki Apple H1 yongasının varlığı gibi, her şeyden iki adede sahip olan AirPods Max bu şekilde de kullanıcıların tek başlarına tamir edemeyecekleri bir cihaz olduğunu gösteriyor. Üstelik bu iki kurgunun neden tasarlandığı bilinmiyor. iFixit testlerini sürdüreceğini belirtiyor. Ne yazık ki, bu tam olarak artıklık için değildir ve bu tasarımın etkilerinin yine de test edilmesi gerekmektedir.

airpods max

Yine de iyi bir haber var. Çok sayıda vidanın bulunması bazı modüler ve değiştirilebilir parçaların olabileceğini gösteriyor. iFixit AirPods Max için henüz bir tamir edilebilirlik puanı vermedi. Ancak ortaya çıkan ilk bilgiler ve bulgular ışığında çok yüksek bir puan beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER