Teknoloji

AirPods Max pil tüketimi ile ilgili Apple’dan detaylı açıklama

airpods max

AirPods Max güç yönetiminin nasıl gerçekleştiğine yönelik olarak ortaya çıkan soru işaretlerinden sonra Apple’dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Apple, destek sayfasını güncelleyerek 5699 TL’lik Türkiye satış fiyatına sahip olan yeni kulaklıkların güç tasarrufunu nasıl otomatik olarak gerçekleştirdiğini ve bunu ne zaman yaptığını detaylandırdı.

Apple başlangıçta AirPods Max’in yumuşak ve ince yapılı akıllı kılıfında tutulduğu zaman ultra düşük güç tüketimi durumuna geçtiğini ve bunun da şarjını muhafaza ettiğini söylemişti. Ancak kulaklıklar kılıfından çıkarıldığı zaman ne olduğu konusunda bir bilgi verilmemişti. Yurt dışında yayımlanan AirPods Max incelemelerinde ise kulaklıkların kılıf dışında tutulup bekletildiği zaman ne kadar miktarda pil tükettiğine dair farklı yorumlar yapılmıştı. Bazısı bu durumda çok az pil tüketildiğini belirtirken bazısı da AirPods Max bekleme durumundayken ciddi miktarda pilin tüketildiğini kaydetmişti.

Apple’a göre, AirPods Max kafanızdan çıkarıldığında ve beş dakika boyunca hareketsiz şekilde kaldığında “düşük güç moduna” geçiyor. Eğer bu hâlde 72 saat boyunca kalırsa, daha düşük güç moduna geçiş yapıyor. Bu durumda ise Bluetooth bağlantısı ve Apple’ın Bul konum izleme servisi gibi özellikler kapatılıyor.

Anlaşılan o ki Apple, eşleştirilen cihazların bağlantılarının yeniden hızlı şekilde kurulmasına, pilin idareli şekilde kullanılmasından daha çok öncelik veriyor. Eğer AirPods Max kulaklarınızdan çıktığında boynunuzun etrafında durmaya devam ettiğinde ne olur? Bu durumda kulaklık aktif şekilde çalışmayacaktır, ancak vücut hareketine bağlı olarak oynamaya devam edecektir. Muhtemelen kulaklıkların ultra güç moduna geçmesi için ya masada ya da stand üzerinde sabit durması gerekiyor. Belki de Apple, gelecekte çıkaracağı yazılım güncellemeleriyle farklı kullanım senaryoları için çeşitli optimizasyonlar sunabilir.

İLGİLİ HABERLER