Teknoloji

AirPods Max için iFixit’ten şaşırtıcı tamir edilebilirlik puanı

airpods max ifixit

iFixit’in uzun AirPods Max söküm süreci nihayet tamamlandı. Bu işlem, Apple’ın ilk kulak üstü kulaklıklarının iç kısımlarına kapsamlı bir bakış sunarken kullanıcının kendi başına onarımının ne kadar zor olduğuna dair bir fikir veriyor.

iFixit, karşılaştırma için Sony’nin WH-1000XM4 ve Bose’nin NC 700 kulaklıklarını sökecek kadar ileri gitti. Şimdiye kadar iFixit, Apple’a AirPod’larından herhangi biri için tek bir tamir edilebilirlik puanı vermeyi reddetmişti. Ancak AirPods Max, on üzerinden altı gibi şaşırtıcı derecede yüksek bir puan elde etmeyi başarıyor.

AirPods Max’in tamir edilebilirlik puanı neden bu kadar yüksek? Öncelikle, kulak yastıkları mıknatıslarla takılıyor ve buna bağlı olarak, yıprandıklarında çıkarılmaları ve değiştirmeleri kolaylaşıyor. Dağınık yapıştırıcı yerine vidalarla bir arada tutulan çok sayıda dahili bileşen de var, bu da tamircilerin bozulma durumunda bunları değiştirmelerini kolaylaştıracaktır.

airpods max ifixit

iFixit, özellikle bant ve kulak kapakları arasında bulunan kafa bandı menteşe mekanizmasına bayılmış. Ve “sadece bir SIM kart çıkarma aleti veya ataşla, kulaklığı bile açmadan” çıkarılabildiğini söylüyor. Buna “AirPods Max’in belki de en ayrıntılı parçası” diyor ve “hem karmaşık hem de aşırı yapılı olduğunu ve AirPods Max’in fiyat etiketini biraz daha anlayışlı karşılamaya yardımcı olacağını” belirtiyor.

airpods max ifixit

Ne var ki, kulaklıklar her anlamda mükemmel şekilde onarılamaz. AirPods Max’i açmak, biraz karmaşık yapıştırıcıyla uğraşmayı gerektiriyor. Apple, dahili bileşenlerini bir arada tutmak için vidaları kullanma konusunda iyi bir iş çıkarsa da iFixit, iş için şaşırtıcı derecede farklı bir dizi kullandığına dikkat çekiyor, bu da sizin tamiri denemek için kapsamlı bir tornavida setine sahip olmanızı gerektiriyor.

Diğer popüler kulak üstü kulaklıklarla karşılaştırıldığında, AirPods Max oldukça iyi görünüyor. Apple’ın kulaklıklarını derinlemesine incelemenin bir parçası olarak iFixit, popüler Sony WH-1000XM4 ve Bose NC 700 kulaklıkları da parçalarına ayırdı. Ancak Apple’ın kulaklıklarının “takıntılı işçiliği” ile karşılaştırıldığında, bunların söküm işlemlerinin “oyuncak gibi” göründüklerini belirtiyor.

5699 TL’lik fiyat etiketi düşünüldüğünde, AirPods Max’in pillerinin ve diğer bileşenlerinin performansının birkaç yıl içinde azalmaya başlaması durumunda, bunları değiştirmenin zor olmayacağını bilmek güven verici olacaktır. Umarız Apple aynı tamir edilebilrlik seviyesini epey popüler olan tam kablosuz AirPod’larına getirmenin bir yolunu bulur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER