Teknoloji

Apple AirPods’a kişisel ses deneyimini değiştirecek özellikler ekliyor

airpods pro 2 inceleme

Önümüzdeki sonbaharda AirPods’da yapılacak yazılım güncellemeleri, kişisel ses deneyiminde dönüşüm yaratan güçlü yeni özellikler sunacak. Adaptive Audio, Kişiselleştirilmiş Ses Yüksekliği ve Sohbet Farkındalığı olmak üzere güçlü ve yeni üç özellik sayesinde AirPods Pro’yu (2. nesil) ortamlar ve etkileşimler arasında kullanmak daha kolay hâle gelecek. Ürün serisinin tamamı, aramaları ve Otomatik Geçiş’i daha da kusursuz hale getiren yeni ve gelişmiş özelliklere de kavuşuyor.

İkinci nesil Pro, Adaptive Audio ile günlük dinleme deneyimini daha konforlu hale getirmek için kullanıcılara gürültülü ortamlardaki sesi azaltmanın yeni bir yolunu sunmuştu. Bu sonbaharda yapılacak güncellemeler, Adaptive Audio özelliğiyle bu yaklaşımı bir üst düzeye taşıyor. Adaptive Audio, kullanıcının bulunduğu ortamdaki koşullara göre Şeffaf mod ve Aktif Gürültü Engelleme özelliklerini dinamik olarak bir araya getirip o an için en iyi deneyimi yaşatan yeni bir dinleme modu. Bu yeni dinleme modu, kullanıcılar gün boyunca sürekli olarak değişen ortamlar ve etkileşimler arasında geçiş yaparken gürültü denetimini kusursuz bir şekilde gerçekleştirecek.

Kişiselleştirilmiş Ses Yüksekliği, yapay öğrenme teknolojisinden yararlanarak ortam koşullarını ve zaman içindeki dinleme tercihlerini anlıyor, medya deneyimini otomatik olarak ayarlıyor ve böylelikle kişisel dinleme deneyimini daha da geliştiriyor. 

Sohbet Farkındalığı, kullanıcılara Pro’yu (2. nesil) taktıkları sırada yakınlarındaki kişilerle etkileşim kurmanın olağanüstü ve yeni bir yolunu sunuyor. Bu özellik, kullanıcı konuşmaya başladığında sesi kısarak kullanıcının karşısındaki insan seslerinin artmasını sağlıyor ve aynı anda arka plan gürültüsünü azaltıyor. 

Otomatik Geçiş özelliğinde yapılan güncellemeler sayesinde AirPods kullanırken Apple aygıtları arasında geçiş yapmak da şimdi daha kolay. Kullanıcının Apple aygıtları arasındaki bağlantı hem çok daha hızlı kuruluyor hem de daha güvenilir hale geliyor. Böylece iPhone’da favori podcast’ini dinleyen bir kullanıcı, Mac’te yapacağı işle ilgili bir görüşmeye sorunsuz şekilde geçiş yapabiliyor.

AirPods ile görüşme yapmayı kolaylaştıracak yeni bir özellik geliyor

AirPods Pro (1. ve 2. nesil), AirPods (3. nesil) ve AirPods Max’te sunulan yeni Sesi Kapat ve Sesi Aç özelliği sayesinde aramalarda Apple’ın kulaklığını kullanmak daha da fazla kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar alt uca veya Max’teki Digital Crown’a basarak kendi seslerini kolayca kapatıp açabiliyor. Bu sayede çoklu görev deneyimi zahmetsiz bir hal alıyor.

airpods

AirPods geliştirici beta sürümü bugünden itibaren Apple Geliştirici Programı üyelerine sunuluyor. Özellikler yukarıda da belirttiğimiz gibi, sonbaharda kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER