Teknoloji

Apple AirPods, Apple Watch ve iPad üretiminin bir kısmını Tayvan’a taşıyor

airpods ve airpods pro ipuçları
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın Çin‘deki koronavirüs salgını nedeniyle AirPods, Apple Watch ve iPad üretiminin bir kısmını Tayvan’a taşımaya hazırlandığı söyleniyor. Şirketin MacBook Air ve MacBook Pro üretimi için de aynı hamleyi yaptığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti.

Söz konusu iddia, Digitimes sitesi tarafından gündeme getirildi. Tayvan merkezli Digitimes’ın haberlerinin doğruluk oranı biraz karışık olsa da, üretim zinciriyle ilgili haberlerde sitenin güvenilir bir kaynak olduğu söylenebilir.

Korona virüs salgını, Apple’ın Çin’deki üretim sürecini belirgin biçimde etkiliyor. Şirketin bu etkiyi azaltmak amacıyla üretimi başka yerlere kaydırması doğal bir tercih gibi görünüyor. Apple’ın bir taraftan da Çin’deki işleri yoluna koymaya çalıştığı belirtiliyor.

Çin’deki üretim bantlarının üçte birinin koronavirüs salgını nedeniyle yılın ilk yarısında atıl kalması öngörülüyor. Ülkede normal üretim seviyesine şubat ayından önce dönülmesi beklenmiyor. Normal üretimin mart ayının ilk 10 gününde de başlamayabileceği söyleniyor.

Apple, hafta içinde yaptığı açıklamada öncelikli kaygısının Çin’deki çalışanları, iş ortakları, müşterileri ve tedarikçileri olduğunu belirtmişti. Şirket, Çin’deki bileşenlerinin sağlığının da kendisi adına her şeyden önemli olduğunun altını çizdi.

AirPods, Apple Watch ve iPad üretiminin bir kısmını Çin’den Tayvan’a kaydırmak, Apple’ın mevcut sıkıntılarını bir nebze de olsa telafi edebilir. Yine de, bu hamlelerin şirket adına kesin bir çözüm olacağını söylemek pek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER